28η Οκτωβρίου: Με σημαιοφόρους αλλά χωρίς παρελάσεις ο εορτασμός στα σχολεία

28η Οκτωβρίου: Με σημαιοφόρους αλλά χωρίς παρελάσεις ο εορτασμός στα σχολεία

Ο κορονοϊος έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλα τα επίπεδα, αναγκάζοντάς μας να αλλάξουμε συνήθειες και παραδόσεις ετών... Μία από αυτές είναι και οι παρελάσεις που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όλα τα σχολεία για τα εξής:

Διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών

Στα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιείται κανονικά η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις. Για το σχολικό έτος 2020-21, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

  • Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

  • Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

  • Με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Μη πραγματοποίηση Μαθητικών Παρελάσεων

Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, απορρέει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πηγή: ipaidia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v