100 αγόρια πήγαν σχολείο με φούστες στέλνοντας μήνυμα κατά του σεξισμού

100 αγόρια πήγαν σχολείο με φούστες στέλνοντας μήνυμα κατά του σεξισμού

Τα τελευταία χρόνια, η άδικη μεταχείριση των γυναικών στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανδροκρατούμενης κουλτούρας έχει γίνει αντικείμενο συλλογικής διαμαρτυρίας σε πολλά διαφορετικά πεδία της ζωής μας. Έτσι, τα αγόρια ενός σχολείου στον Καναδά, αποφάσισαν να γίνουν μέρος ενός τέτοιου κινήματος διαμαρτυρίας, πηγαίνοντας στο σχολείο όχι με το παντελόνι της στολής τους, αλλά με την πλισέ φούστα που προβλέπει η στολή των κοριτσιών.

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στο φαινόμενο του σεξισμού που δεν δείχνει να υποχωρεί και να μας υπενθυμίσουν ότι τα σχολεία παραμένουν χώροι όπου καλλιεργούνται τα στερεότυπα που θρέφουν αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον 16χρονο Ζακαρί Πολέν που πρωτοστάτησε σ’ αυτήν την κίνηση με ακόμη 99 αγόρια του σχολείου του:

«Φορώντας φούστα σήμερα, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην σεξουαλικοποίηση των γυναικών και στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα κατά της τοξικής αρρενωπότητας που εμποδίζει τα αγόρια απ’ το να είναι ο εαυτός τους, χωρίς τον φόβο πως θα κριθούνε γι’ αυτό απ’ την κοινωνία», έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zachary Paulin (@_zachpaulin_) on


Είναι αλήθεια πως, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ο κόσμος μας δεν έχει πάψει να είναι επικίνδυνος για τα κορίτσια μας και το πρόσφατο κύμα αποκαλύψεων για την ανάρμοστη έως και κακοποιητική συμπεριφορά ανδρών με θέσεις εξουσίας τονίζει την ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή

Ευτυχώς, οι νέες γενιές δείχνουν να συνειδητοποιούν πόσο σοβαρό είναι αυτό το ζήτημα και πως μπορούν να γίνουν ο μοχλός για την στροφή της κοινωνίας μακριά από σεξιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Πηγή: out.com

v