«Περνάμε και μόνοι μας καλά»: πώς να διασκεδάσουμε στο σπίτι σε ένα ενδεχόμενο lockdown

«Περνάμε και μόνοι μας καλά»: πώς να διασκεδάσουμε στο σπίτι σε ένα ενδεχόμενο lockdown

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και όλοι μιλάνε για έναν δύσκολο χειμώνα, δεν αποκλείται να ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με μια καραντίνα και ό,τι συνεπάγεται αυτή. Η καραντίνα, όμως (αν έρθει, τελικά), θέλει καλοπέραση και είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια ζόρικη περίοδο εγκλεισμού, λίγο πιο διασκεδαστική. Δεν θέλει ούτε κόπο ούτε περιττά έξοδα, μόνο λίγη καλή διάθεση και μερικές απλές, αλλά διασκεδαστικές, ιδέες.

Ορίστε 3 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι με τα παιδιά:

Φτιάχνουμε φανταστικούς κόσμους με σκεπάσματα και μαξιλάρια

Lockdown και χειμώνας σημαίνει ότι θα περάσουμε πολλές ώρες στη ζεστασιά του σπιτιού μας. Γιατί, λοιπόν να μην μετατρέψουμε το σαλόνι σε παιδότοπο για μικρούς και… μεγάλους. Ένας πολύ καλός και διασκεδαστικός τρόπος είναι να φτιάξουμε φρούρια ή «κατακόμβες» από κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια, έναν φανταστικό κόσμο όπου θα ξεφεύγουμε απ’ τη μονοτονία του σπιτιού (μιας και δεν θα μπορούμε να βγούμε έξω απ’ αυτό).

Προμηθευόμαστε επιτραπέζια παιχνίδια για τέλειες οικογενειακές στιγμές

Ένας άλλος τρόπος να «ταξιδέψουμε» μακριά απ’ τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια που ακονίζουν τη φαντασία και προσφέρουν ατελείωτες ώρες οικογενειακής διασκέδασης. Ειδικά αν επιλέξουμε και κάποια παιχνίδια στρατηγικής ή ρόλων (αναλόγως την ηλικία των παιδιών, φυσικά) μπορούμε να περάσουμε ολόκληρη την καραντίνα παίζοντας κυριολεκτικά καθημερινά και δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις.

Ξαναβλέπουμε αγαπημένες ταινίες τσιμπώντας σνακ που έχουμε φτιάξει με τα παιδιά

Οι παιδικές ταινίες αποτελούν έναν απ’ τους αγαπημένους τρόπους των παιδιών να περνούν ευχάριστα την ώρα τους και γι’ αυτό λατρεύουν να τις ξαναβλέπουν. Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, τις αγαπημένες τους ταινίες και οργανώνουμε κινηματογραφικά απογεύματα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο (ή στο φρούριο από σκεπάσματα) συνοδεύοντας το θέαμα με λαχταριστά σνακ που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας, μαζί με τα παιδιά.

Και 3 που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι μεγάλοι:

Μιλάμε στο τηλέφωνο με φίλους που έχουμε να μιλήσουμε καιρό

Η περίοδος της καραντίνας, αλλά και η μόνιμη κατάσταση επιφυλακής στην οποία ζούμε εδώ και μήνες, μας έχει στερήσει την προσωπική επαφή με πολλούς ανθρώπους που άλλοτε τους βλέπαμε πιο συχνά. Κι επειδή το να μιλάς με φίλους, ν’ ακούς γνώριμες και αγαπημένες φωνές στην άλλη άκρη του ακουστικού, είναι μια μορφή ψυχαγωγίας, μπορούμε να το καθιερώσουμε ως έναν εύκολο τρόπο να κάνουμε τον εγκλεισμό λίγο πιο υποφερτό.

Βλέπουμε σειρές που δεν προλαβαίνουμε να δούμε ποτέ

Κακά τα ψέματα, όλοι αγαπούν την καλή τηλεόραση, αλλά λίγοι έχουν τον χρόνο να την απολαύσουν στο φουλ. Αν, όμως, βρεθούμε κλεισμένοι στο σπίτι, χειμωνιάτικα, χωρίς πολλές επιλογές, γιατί να μην χαζέψουμε μερικές απ’ τις σειρές για τις οποίες μιλάνε όλοι κι εμείς νιώθουμε πάντα «στην απ’ έξω». Αράζουμε, λοιπόν στον καναπέ και απολαμβάνουμε ολόκληρες σεζόν σε λίγες ώρες, τσιμπολογώντας τα αγαπημένα μας σνακ.

Οργανώνουμε παράλληλες προβολές με φίλους

Κι επειδή η τεχνολογία στις μέρες μας όλα τα μπορεί, γιατί να μην συνδυάσουμε θέαμα και κολλητούς για να κάνουμε τη δύσκολη εμπειρία λίγο πιο ευχάριστη και να νιώσουμε ότι, όχι μόνο δεν χάνουμε στιγμές μαζί, αλλά δημιουργούμε και καινούργιες. Με παράλληλες προβολές που θα απολαμβάνει ο καθένας απ’ το σαλόνι του, αλλά θα μοιραζόμαστε όλοι μαζί τα σχόλια και τον χαβαλέ, όπως κάναμε παλιά.

v