Η Nestlé Ελλάς δωρίζει 6 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η Nestlé Ελλάς δωρίζει 6 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και η πανδημία, η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας, μας υπενθυμίζει καθημερινά πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία. Όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του και στον βαθμό που μπορεί, πρέπει να κάνουμε το μέγιστο δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία ολόκληρης της κοινωνίας.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αντιμετωπίζει δυσκολίες. Πλέον, όμως, γνωρίζουμε πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι τα πιο ισχυρά μας όπλα σε τέτοιες καταστάσεις. Και σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή, εκτός από την ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι, πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να ανταπεξέλθει στο βάρος που καλείται να σηκώσει. 

Η Nestlé Ελλάς συμμετέχει έμπρακτα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

Η Nestlé Ελλάς, κομμάτι της ελληνικής οικογένειας για πάνω από 120 χρόνια, αναγνωρίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίνεται με τη δωρεά 6 παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας, στο ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία». Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας στον ευαίσθητο τομέα της ιατρικής περίθαλψης των παιδιών. 

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η Nestlé Ελλάς ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Κατά την περίοδο του lockdown, συμμετείχε και πάλι  στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, προχωρώντας στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.  

Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε: «Η Nestlé Ελλάς αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας.»

Η Nestlé Ελλάς είναι δίπλα στις ελληνικές οικογένειες... 

Πράγματι, τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και η Nestlé Ελλάς το γνωρίζει καλά. Έπειτα από 120 χρόνια παρουσίας στην ελληνική κοινωνία, έχει αποδείξει τόσο με τη στάση όσο και με τα προϊόντα της  πως νοιάζεται για τον άνθρωπο και την οικογένεια. Τα θεμέλια, εξάλλου, για τη δημιουργία της εταιρείας μπήκαν όταν ο Henri Nestlé δημιούργησε τη Farine Lactée - ένα μείγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη που αποτέλεσε την πρώτη τροφή για βρέφη.

Ωστόσο, η παρουσία της στη χώρα είναι εξίσου σημαντική για ολόκληρη την κοινωνία, αφού απασχολεί 875 υπαλλήλους και διαθέτει ένα εργοστάσιο νερού και ένα εργοστάσιο καφέ

... και φροντίζει την προστασία του πλανήτη

Ταυτόχρονα, η Nestlé Ελλάς δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιτακτική ανάγκη των καιρών για την προστασία του πλανήτη. Τα εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, έχει δεσμευτεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ενώ αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Εν κατακλείδι

Τα παιδιά είναι η ελπίδα αυτού του τόπου και πρέπει να τους εξασφαλίσουμε ένα μέλλον ευοίωνο και λαμπερό. Η πανδημία του κορονοϊού ελπίζουμε πως θα λήξει σύντομα με την εμφάνιση του εμβολίου. Μέχρι τότε, ας έχουμε κάνει όλοι ό,τι περνάει από το χέρι μας, αφενός για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού και αφετέρου για να βάλουμε γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί ο κόσμος που θέλουμε να κληρονομήσουν τα παιδιά μας.

Sponsored by Nestlé

v