Ξεκίνησαν μαζικά rapid test στα σχολεία των «κόκκινων» περιοχών

Ξεκίνησαν μαζικά rapid test στα σχολεία των «κόκκινων» περιοχών

Με τις περιοχές της χώρας που είναι στο «πορτοκαλί» να αυξάνονται, οι έλεγχοι στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» εντείνονται όλο και περισσότερο. Τελευταία εξέλιξη, η απόφαση για τη διεξαγωγή μαζικών rapid tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία της Καστοριάς και της Κοζάνης, την οποία ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, από χθες, 26/10, έως και την Παρασκευή, 30/10, εξειδικευμένα  κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λυκεία). 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των σχολικών μονάδων είναι τυχαία και η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική –  δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές χωρίς την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι έλεγχοι θα γίνουν με τη γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test) και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο μεταξύ, η λίστα των σχολικών μονάδων που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μεγαλώνει συνεχώς, έχοντας φτάσει τις 324 κλειστές μονάδες και τμήματα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: alfavita.gr

v