1259 κρούσματα: ποια είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

1259 κρούσματα: ποια είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα στη χώρα μας, με τα κρούσματα του κορονοϊού να φτάνουν τα 1259. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι έφτασαν του 102 και οι νεκροί τους 12 με Σέρρες και Ιωάννινα να μπαίνουν σε μίνι lockdown και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να είναι θετική στον ιό. 

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που  περίμενε την μεγάλη αυτή αύξηση, είχε εισηγηθεί να παρθούν νέα μέτρα, ακόμα πιο αυστηρά από εκείνα που άρχισαν να εφαρμόζονται το Σάββατο. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσάκρης, εισηγήθηκαν: 

  • Να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης
  • Να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα
  • Να αυξηθεί η τηλεργασία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτάκτως στη σημερινή ενημέρωση

Οι ραγδαίες εξελίξεις οδήγησαν στην επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στην καθημερινή ενημέρωση, ο οποίος χτύπησε «καμπανάκι» και για την αύξηση της διασποράς που μπορεί να υπάρξει σε ηλικιωμένους. Η διασπορά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε άτομα νεαρής ηλικίας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, σε δύο – τρεις εβδομάδες μπορεί να περάσει σε ηλικιωμένους.

«Περισσότερο από την γλώσσα των μέτρων μιλάει η φωνή της συνείδησης»

«Δεν ήρθα να σας μιλήσω για τον φόβο αλλά για την ελευθερία που επιβάλλει ο εαυτός μας στον εαυτό μας» τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Δεν είμαι δάσκαλος, δεν είμαι καθηγητής, είμαι ένας μαθητής που μαθαίνω δίπλα σας σε αυτήν την πανδημία» πρόσθεσε.

«Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό (σ.σ. επέτειος του ΟΧΙ). Νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από τη γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης» εξήγησε.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»

Απαντώντας αν έρχεται στις αρχές Νοεμβρίου μίνι lockdown στην Αττική ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επιτροπή μελετάει τα στοιχεία και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αποφασίζουν αν και κατά πόσο θα υπάρξει αλλαγή στους χρωματισμούς κάθε περιοχής. Τα μέτρα, ξεκαθάρισε, δεν είναι πανάκεια και έχουν εφαρμοστεί εκτεταμένα σε όλο τον κόσμο. Σε κάποιες περιοχές δουλεύουν καλύτερα και σε άλλες όχι. «Είμαστε έτοιμοι για παραπάνω μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουμε το lockdown και να ανακόψουμε τη διασπορά» τόνισε.

«Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο»

Για τη μάσκα ξεκαθάρισε ότι είναι η μοναδική επιλογή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ζήτησε από τον κόσμο να φορά σωστά τη μάσκα. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικός ο περιορισμός των μετακινήσεων όχι όμως στο πλαίσιο ενός περιορισμού αλλά μιας «ελεύθερης επιλογής». Και έφερε ως παράδειγμα την καφετέρια όπου ο ίδιος έχει να πάει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Οι κανόνες δεν είναι για να μας δεσμεύουν, αλλά μας κάνει περισσότερο ελεύθερους» εξήγησε. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι συνθήκες είναι ασφυκτικές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν -όσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό- τον συνωστισμό.

Πηγή: athensvoice.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v