Κολασμένες και αφράτες βάφλες (χωρίς βαφλιέρα)

Κολασμένες και αφράτες βάφλες (χωρίς βαφλιέρα)

Ποιος είναι αυτός που δεν τρελαίνεται για μια αφράτη βάφλα, αυτή την απίθανη βάση ζύμης για τα αγαπημένα μας toppings: σιρόπια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και παγωτά. Πώς όμως μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας αν δεν έχουμε... βαφλιέρα; Πάρα πολύ απλά, ακολουθώντας την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλυτζανιού ζάχαρη γκρανουλέ
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βουτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σ’ ένα αλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια. Κατόπιν, ρίχνουμε το υγρό στο στέρεο μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2ο

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι απ’ το μείγμα μας. Μετά από 3 λεπτά ή μόλις δούμε φουσκάλες γύρω απ’ τη βάφλα τη γυρίζουμε να ψηθεί κι απ’ την άλλη μεριά για 2 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 3ο

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές, με λίγο βούτυρο και αρκετό μέλι ή με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!

v