«To Καπλάνι της βιτρίνας»: Η σειρά των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει ξανά στις οθόνες μας

«To Καπλάνι της βιτρίνας»: Η σειρά των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει ξανά στις οθόνες μας

Το θρυλικό «Καπλάνι της βιτρίνας», η σειρά που κάποτε συντρόφευε τα παιδικά μας απογεύματα, ψηφιοποιήθηκε και βρίσκεται στην πλατφόρμα του Ertflix.

Σε μια βουτιά στον χρόνο, μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη σειρά (και φυσικά το βιβλίο) που μας μεγάλωσε και μας ταξίδεψε στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από την πένα της Άλκης Ζέη. 

Κυρίως, όμως, ήρθε η ώρα να την παρακολουθήσουν τα παιδιά μας για να ψυχαγωγηθούν, με την ουσιαστική έννοια του όρου, και να γνωρίσουν την εκπληλτική συγγραφέα των παιδικών μας χρόνων.

Δείτε τα 10 επεισόδεια της σειράς εδώ

Η υπόθεση της σειράς

Η Μέλια και η Μυρτώ είναι δύο αδελφές, οκτώ και δέκα χρόνων αντίστοιχα, που ζουν το 1936 σ’ ένα νησί του Αιγαίου. Ο παππούς τους διηγείται συνεχώς ιστορίες για τους αρχαίους Έλληνες. Ο ξάδελφος Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα, τις μαγεύει με τις ιστορίες ενός καπλανιού. Το καπλάνι -όπως το λένε στο νησί-, ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται κλειδωμένο μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού, πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με το μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του. Η δικτατορία του Μεταξά, τον Αύγουστο του 1936, θα μπλέξει μικρούς και μεγάλους στο «παιχνίδι του καπλανιού». Η Μέλια και η Μυρτώ θα ζήσουν καταστάσεις που θα επηρεάσουν για πάντα τη ζωή και το χαρακτήρα τους.

v