Η Όλια Λαζαρίδου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαβάζουν το «Καπλάνι της Βιτρίνας»!

Η Όλια Λαζαρίδου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαβάζουν το «Καπλάνι της Βιτρίνας»!

Το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την πρωτοβουλία «Μένουμε Σπίτι», στρέφεται  στο παιδικό βιβλίο και «διαβάζει» στους μικρούς μας φίλους κλασικά βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Αρχικά, θα παρουσιάσει το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης ΖέηΤο καπλάνι της βιτρίνας και θα συνεχίσει με τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Σ. Δέλτα.

Από την Τρίτη 28 Απριλίου στις 18.00, η πολυβραβευμένη ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου θα διαβάσει το μυθιστόρημα σε δέκα επεισόδια, με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα του εικαστικού Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Η σειρά θα μεταδίδεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 6 τοαπόγευμα εδώ.

Συντελεστές

Διαβάζει: Όλια Λαζαρίδου  

Ζωγραφικά έργα: Αλέκος Λεβίδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Sound Design - Επεξεργασία ήχου – Mastering: Γιώργος Μαντάς 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το καπλάνι της βιτρίνας, το πρώτο της μυθιστόρημα, γραμμένο το 1963 στη Μόσχα και εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, υπήρξε έργο - σταθμός για την ελληνική παιδική λογοτεχνία. Θεωρείται πλέον ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε 23 γλώσσες. Στο καπλάνι της βιτρίνας η Ζέη αφηγείται την ιστορία δύο μικρών αδερφών, της Μέλιας και της Μυρτώς, που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου την ταραγμένη περίοδο του 1936.

Λίγα λόγια για την ηχογράφηση

Η ηχογράφηση του μυθιστορήματος από την Όλια Λαζαρίδου έγινε σ’ ένα εξοχικό σπίτι στην Αίγινα την περίοδο του αναγκαστικού «εγκλεισμού» μας. Με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη, η αγαπημένη και πολυβραβευμένη ηθοποιός ζωντανεύει τους ήρωες της Ζέη με χιούμορ, ζεστασιά και γλυκύτητα. Παράλληλα, ο Αλέκος Λεβίδης, ένας από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες ζωγράφους, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για το ακουστικό βιβλίο μέσα από πέντε πρωτότυπους πίνακες. Τέλος, ο  Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ένας από τους πιο διακεκριμένους συνθέτες μας, συναντά για άλλη μια φορά τα παιδιά μετά τη μουσική που έγραψε για τη θρυλική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», συνθέτοντας το μουσικό σήμα των επεισοδίων καθώς και μουσικές γέφυρες.

Πηγή: snfcc.org

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v