Βατόπουλος: Ως γιατρός θα πρότεινα να κλείσουν τα πάντα

Βατόπουλος: Ως γιατρός θα πρότεινα να κλείσουν τα πάντα

Με τις περιοχές της Ελλάδας να μπαίνουν στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» η μία μετά την άλλη και τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει νέα αυστηρότερα μέτρα σήμερα το απόγευμα, το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown μοιάζει όλο και πιο πιθανό. Και παρ’ ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει όλα τα υπάρχοντα εργαλεία πριν φτάσει σ’ αυτό το σημείο, οι ειδικοί δεν κρύβουν ότι είναι η λύση που προκρίνουν με βάση την ραγδαία επιδείνωση που παρατηρείται αυτές τις ημέρες και αναμένεται τις επόμενες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε χαρακτηριστικά: «Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η απόφαση για το lockdown.»

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός όσους μετακινούνται προς καιαπό την εργασία τους). Ανέφερε επίσης, ότι ζητούμενο είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηριχθούν.

«Μέσα σε μία εβδομάδα με 10 μέρες τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1.000, που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό», επισήμανε ο καθηγητής σημειώνοντας πως πλέον νοσούν οι πιο νέοι και προβλέποντας ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr
v