Δεν μου αρέσει να φέρνει ο γιος μου την κοπέλα του σπίτι και να κάνουν σεξ

Δεν μου αρέσει να φέρνει ο γιος μου την κοπέλα του σπίτι και να κάνουν σεξ
Ερώτηση:
Δεν θέλω ο ανήλικος γιος μου, ο οποίος είναι 16 ετών να φέρνει την επίσης ανήλικη κοπέλα του και να συνουσιάζονται σπίτι μας, στο δωμάτιό του. Πώς να το χειριστώ;
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται ο γιος σας είναι η εφηβεία. Οι έφηβοι βιώνουν μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης. Οι συντροφικές τους σχέσεις παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς προετοιμάζονται για την ενήλικη ζωή. Η σεξουαλικότητα, οι ορμόνες, οι ορμές, η επιθυμία είναι επίσης έντονα στοιχεία της περιόδου αυτής.

Έτσι λοιπόν, αφού ο γιος σας ζει μαζί σας και τον φροντίζετε εσείς, έχετε να βρείτε ένα τρόπο να φροντίσετε και αυτήν την πλευρά της εφηβείας. Να συνειδητοποιήσετε το μεγάλωμά του και να τον συντροφεύσετε με τις συμβουλές σας και τις ευχές σας. Να «ανοίξετε» ώστε να του επιτρέψετε να έχει τον χώρο του και τον χρόνο του για να αναπτυχθεί! Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να του μιλήσετε. Αντιθέτως, σημαίνει ότι μπορείτε να καταλάβετε τις ανάγκες του και χρειάζεται να βρείτε έναν τρόπο που να ταιριάζει και στον τρόπο λειτουργίας του σπιτιού σας.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι είναι ένα θέμα που έχετε να συζητήσετε με σεβασμό προς τον γιο σας. Χρειάζεται ένα χώρο ασφαλή για να έχει προσωπικές στιγμές με τη σχέση του. Μπορείτε να του τον προσφέρετε σε ώρες που θα κανονίσετε να πάτε με την σύντροφό σας τη βόλτα σας. Πολλές λύσεις υπάρχουν πρακτικά. Δε θα σταθώ σε αυτό, καθώς θα βρείτε οπωσδήποτε τη δική σας. Το στοίχημα σας είναι να χαρείτε και να χαρεί κι εκείνος το προχώρημα του, χωρίς να παραβιάζει τα όρια σας και χωρίς να νιώθετε θιγμένοι. Θέστε λοιπόν ξεκάθαρα τα όρια ώστε να είναι ορατά, με αγάπη και ενδιαφέρον για την καλή εξέλιξη όλων των σχέσεων.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.     

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v