Μου ήρθε η περίοδος 12 μέρες νωρίτερα. Φταίει το χάπι της επόμενης ημέρας;

Μου ήρθε η περίοδος 12 μέρες νωρίτερα. Φταίει το χάπι της επόμενης ημέρας;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έκανα απροστάτευτα σεξ και στο τέλος φοβηθήκαμε για κάποιες σταγόνες, οι οποίες ίσως έμειναν. Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας περίπου σε 12 με 13 ώρες. Νομίζω ότι μάλλον ήμουν στις γόνιμες μέρες μου. Σήμερα μου ήρθε περίοδος (όχι μεγάλη ροή), όμως, ήρθε σχεδόν 10-12 μέρες πριν το αναμενόμενο. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος ή είναι λόγω χαπιού; Σας παρακαλώ απαντήστε μου, έχω αγχωθεί πάρα πολύ.
Απάντηση:

Βεβαίως, γι' αυτές τις περιπτώσεις υπεύθυνο θεωρείται το χάπι της επόμενης μέρας. Είναι μια μεγάλη ορμονική δόση, η οποία μπορεί να εκτρέψει το κύκλο της γυναίκας, -αυτή είναι η δουλεία της έξαλλου- και με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει την εγκυμοσύνη, όποτε είναι αναμενόμενο, μην ανησυχείτε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».  

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v