Κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μέχρι 30 Νοεμβρίου

Κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μέχρι 30 Νοεμβρίου

Την αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου.Όπως διαβάσαμε στο euro2day.gr η απόφαση αυτή βασίστηκε στο ότι υπαρχει έντονη κινητικότητα στα σχολεία.

«''Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων. Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει κι αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση'' κατέληξε ο κ. Κικίλιας.


Οπως είπε η Νίκη Κεραμέως θα υπάρξει εκπαιδευτική τηλεόραση από τη Δευτέρα το πρωϊ. Θα προβάλλεται από την ΕΡΤ2. Αύριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

Θα υπάρξει τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Θα είναι υποχρεωτική και διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτών. Το ωράριο θα είναι απογευματινό (θα ξεκινά στις 14.00) για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, που είτε έχουν μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση, είτε οι ίδιοι απασχολούνται με τηλεγρασία. Στόχος είναι να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση των δικτύων. 

Στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης δεν θα υπάρξει χρέωση δεδομένων. 

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στο Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση εφαρμόζεται λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και για τις ειδικότητες που όπου είναι εφικτό τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό. Οι υπάλληλοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου μένουν στο σπίτι, είτε με τηλεγρασία είτε κάνοντας χρήση άδειας.

Δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς με παιδί έως 15 ετών μπορούν να εργαστούν είτε με μειωμένο κατά 25% ωράριο, είτε με εναλλακτικό ωράριο, είτε με άδεια ειδικού σκοπού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v