Έχω καθυστέρηση αλλά δεν είμαι έγκυος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχω καθυστέρηση αλλά δεν είμαι έγκυος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ερώτηση:
Έχω καθυστέρηση 8 ημέρες, έκανα τεστ και βγήκε αρνητικό. Είμαι και 100% σίγουρη πως δεν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Το στήθος μου είναι πρησμένο και νιώθω κάθε μέρα πως θα αδιαθετήσω. Πόσες μέρες πρέπει να περιμένω ακόμα; Να ανησυχήσω που δεν μου έρχεται; Ποτέ δεν είχα πρόβλημα στον κύκλο μου πάντα μου ερχόταν κανονικά ή μία μέρα μετά.
Απάντηση:

Μια καθυστέρηση στην ηλικία σας , με το βάρος και το ύψος που έχετε, δεν συνιστά κάτι ανησυχητικό, αν έχετε αποκλείσει σίγουρα την εγκυμοσύνη, όπως μου γράφετε. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποια μικρή κύστη στην ωοθήκη, η όποια καθυστερεί την περίοδο. Δεν φαίνετε κάτι ανησυχητικό, αλλά ένας υπέρηχος θα σας έλυνε το πρόβλημα της διάγνωσης. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v