5 έξυπνα κόλπα για να μην (ξανα)παχύνετε στην καραντίνα

5 έξυπνα κόλπα για να μην (ξανα)παχύνετε στην καραντίνα

Το παράδειγμα του πρώτου lockdown μας έδειξε πως η καραντίνα μπορεί να μας αφήσει προίκα αρκετά παραπανίσια κιλά τα οποία, μάλιστα, δυσκολευτήκαμε πολύ να ξεφορτωθούμε! Αυτή τη φορά, όμως, ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε να μην την ξαναπατήσουμε! Το μυστικό βρίσκεται σε απλά, καθημερινά tips που πρέπει να γίνουν η ρουτίνα μας και να μας γλιτώσουν από εκνευριστικές και αντιπαθητικές δίαιτες εκ των υστέρων.

«Κλειδώνουμε» το ψυγείο μετά τις 9 το βράδυ

Πρόκειται για την πιο απλή και αυτονόητη συμβουλή, αλλά είναι και η καλύτερη δυνατή που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Μέσα στη μέρα, ακόμα και στην καραντίνα, κινούμαστε οπότε οι θερμίδες που παίρνουμε καίγονται. Αντίθετα τις βραδινές ώρες, οτιδήποτε φάμε θα μετατραπεί σε λίπος και παραπανίσια κιλά. Η λύση, λοιπόν, είναι μία: «κλειδώστε» το ψυγείο και τα ντουλάπια μετά τις 9 το βράδυ!

Εάν πάλι η λιγούρα δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις βραδινές λιχουδιές με ωμά λαχανικά όπως καρότα ή αγγούρια, λίγο άπαχο τυρί ή μια σκέτη ομελέτα. Επίσης, μπορείτε να πιείτε ένα χαλαρωτικό αφέψημα χωρίς ζάχαρη ή ένα ζεστό γάλα με 0% λιπαρά. 

Πίνουμε πολύ νερό

Όταν το στομάχι αισθάνεται ότι είναι γεμάτο, στέλνει σήματα στον εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει. Το νερό καλύπτει το κενό στο στομάχι, δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την πείνα. Επίσης, η κατανάλωση νερού βοηθά στην καύση θερμίδων, αυξάνει την ενέργειά μας και αποβάλλει τις περιττές ουσίες από τον οργανισμό. 

Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πολύ εύκολο να πάρουμε κιλά όταν πίνουμε αναψυκτικά, χυμούς ή καφέ με ζάχαρη. Αντικαθιστώντας λίγα από αυτά τα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας με νερό, θα έχουμε καλύτερη υγεια, πιο λαμπερή επιδερμίδα και λιγότερα παραπανίσια κιλά.

Πετάμε γλυκά και σοκολάτες!

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις! Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει ίχνος γλυκού στο σπίτι την ώρα που μας πιάνει λιγούρα, παρά την δυσανασχέτησή μας εκείνη την ώρα, θα καταφύγουμε αναγκαστικά σε τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες και μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Μερικές φορές δεν αρκεί η δύναμή μας για να αποφύγουμε τον πειρασμό… καλύτερα, λοιπόν, να τον εξαφανίσουμε! Επιπλέον, η υπερβολική χρήση ζάχαρης δεν βοηθά μόνο στην παχυσαρκία αλλά βλάπτει την υγεία και την καλή κατάσταση των δοντιών. 

Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα το περπάτημα

Μπορεί τα γυμναστήρια να έκλεισαν και η γυμναστική στο σπίτι να μην είναι το φόρτε μας, όμως η άσκηση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ! Καταρχάς, μία εργαζόμενη μητέρα σε καραντίνα χρειάζεται να εκτονώνει την πίεση της ημέρας για να μην… τρελαθεί! Επιπλέον, η γυμναστική είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε το σώμα μας στην προ-lockdown μορφή του. 

Το μυστικό είναι να βάλετε το περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Για μία ώρα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, μπορείτε να βάζετε τα αθλητικά σας, να παίρνετε τα ακουστικά σας και να περπατάτε κοντά στο σπίτι σας ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Εναλλακτικά, πάρτε τα παιδιά σας απ’ το χέρι και κάντε όλοι μαζί έναν ωραίο περίπατο στη γειτονιά. 

Κοιμηθείτε… σωστά!

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στο μεταβολισμό του οργανισμού μας με συνέπεια την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Συγκεκριμένα, η μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερο από 6 ώρες) αλλά και ο υπερβολικός ύπνος (πάνω από 8 ώρες) μπορεί να αυξήσουν σταδιακά το βάρος μας να μας οδηγήσει στη παχυσαρκία.

Να θυμάστε πως εμείς οι ενήλικες, είναι προτιμότερο να πέφτουμε για ύπνο μετά τις 9 το βράδυ και πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Από τις 11 μ.μ. έως τις 3 π.μ. η κυκλοφορία του αίματος είναι κυρίως συγκεντρωμένη στο συκώτι όπου γίνεται η διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Έτσι όταν δεν κοιμόμαστε τις ώρες αυτές η διαδικασία της αποτοξίνωσης περιορίζεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v