Βραδινές λιγούρες: 5 tips για να μη φάτε

Βραδινές λιγούρες: 5 tips για να μη φάτε

Είναι κάτι βράδια, ειδικά τον τελευταίο καιρό με όσα συμβαίνουν γύρω μας, που μας πιάνουν κάτι αβάσταχτες λιγούρες, με αποτέλεσμα να περνάμε μεγάλο μέρος της νύχτας ψαχουλεύοντας το ψυγείο μας. Είναι αλήθεια πως εξαιτίας του άγχους (που έχουμε μπόλικο!) στρεφόμαστε προς το φαγητό για να νιώσουμε καλύτερα και να ηρεμήσουμε. Όμως έτσι καταναλώνουμε περιττές θερμίδες και παίρνουμε κιλά. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνες λύσεις για να μπορέσουμε να ξεγελάσουμε την πείνα μας.

Καλύτερα να μασάς... μια τσίχλα

Η τσίχλα είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να ξεγελάσουμε την πείνα μας. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες αν μασήσουμε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη, δεν νιώθουμε την ανάγκη να καταναλώσουμε φαγητό. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουμε καθημερινά.

Πιείτε πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι ισχυρός σύμμαχος για να ξεγελάσετε την πείνα σας. Κάθε φορά που θέλετε να τσιμπολόγησετε, φτιάξτε ένα χαλαρωτικό πράσινο τσάι. Όχι μόνο θα αισθάνεστε πιο χαλαροί, αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνετε το σώμα σας και αποβάλλετε τις τοξίνες. Εκτός από το πράσινο τσάι, δοκιμάστε και κόκκινο, το οποίο είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στον έλεγχο της όρεξής σας.

Μυρίστε εκχύλισμα μέντας

Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το άρωμα της μέντας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό συμπλήρωμα για να μειώσει την όρεξη και να σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προμηθευτείτε ένα αιθέριο έλαιο με αυτό το άρωμα και μυρίστε το κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να φάτε.

Πιείτε νερό

H κατανάλωση αρκετού νερού θα σας ενυδατώσει και θα σας κάνει να μη νιώθετε τόσο έντονη πείνα. Αν ωστόσο, υποκύψετε στον πειρασμό, το σίγουρο είναι ότι θα η ποσότητα φαγητού που θα καταφέρετε να καταναλώσετε θα είναι μειωμένη.

Ένα μήλο την ημέρα την πείνα την κάνει πέρα

Τα μήλα και γενικότερα φρούτα λόγω των άφθονων φυτικών ινών έχουν την ιδιότητα να προκαλούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού και θερμίδων. Δοκιμάστε τα με γιαούρτι ή προσθέστε κομματάκια μήλου ή τριμμένο μήλο σε σαλάτες.

v