Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να ξέρουμε πως θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, μοιάζει όλο και πιο πιθανό να έχουν ελάχιστη σχέση με τα προηγούμενα. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι όσο πιο πολύ ερωτώνται οι αρμόδιοι τόσο περισσότερο εστιάζουν στην ανάγκη να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι οι φετινές γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι είχαμε συνηθίσει.

Μόλις χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε». Με λίγα λόγια, θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα και ποιος ξέρεις τι άλλο, αφού όλα εξαρτώνται απ’ την εξέλιξη των προσπαθειών για την ανάσχεση της πανδημίας που καλπάζει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών θα ξεκινήσει άμεσα. Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.

Πηγή: iefimerida.gr
v