Επικεφαλής BioNTech: επιστροφή στην κανονικότητα του χρόνου τον χειμώνα 

Επικεφαλής BioNTech: επιστροφή στην κανονικότητα του χρόνου τον χειμώνα

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας ενώ τα ολοένα και περισσότερα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού προκαλούν τεράστια ανησυχία παγκοσμίως. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγωνιά για το μέλλον και το πότε θα τελειώσει όλη αυτή η εφιαλτική κατάσταση που βιώνουμε. Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech, που μαζί με την Pfizer αναπτύσσει εμβόλιο κατά του φονικού ιού, δήλωσε πάντως ότι θεωρεί εφικτή μια επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τον επόμενο χειμώνα.



Ο Ουγούρ Σαχίν σε συνέντευξή του στο BBC είπε: «Αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά, θα αρχίσουμε να παραδίδουμε το εμβόλιο στα τέλη αυτού του έτους. Ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα μας επέτρεπε να αρχίσουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπτο.»

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή που θα βοηθήσει σε αυτό τον σκοπό καθώς το ποσοστό των μολύνσεων θα μειωθεί. «Αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο, είναι να έχουμε σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων πριν από το φθινόπωρο και τον χειμώνα του επόμενου έτους» πρόσθεσε.

Η αισιοδοξία του επικεφαλής της BioNTeck βασίζεται στο ότι έχει ζητηθεί από πολλές εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια να αυξήσουν την παραγωγή τους. Ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο επόμενος χειμώνας θα μπορούσε να είναι φυσιολογικός.

Το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες, η BioNTeck και η Pfizer, ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90% εναντίον του κορονοϊού με βάση τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ευρείας κλίμακας, η οποία αποτελεί  το τελευταίο στάδιο προτού ζητηθεί η έγκριση για την κυκλοφορία του εμβολίου στην αγορά, είναι από μόνο του ελπιδοφόρο. Όπως επίσης και τα εμβόλια που αναπτύσσονται επίσης από άλλες εταιρείες. Αν όλα πάνε καλά, ίσως αυτό σημαίνει, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει και σχετικά σύντομα.

Πηγή: protothema.gr

v