Επιτρέπεται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ η πώληση ειδών που προστατεύουν απ’ το κρύο

Επιτρέπεται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ η πώληση ειδών που προστατεύουν απ’ το κρύο

Η θερμοκρασία πέφτει, ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά κι εμείς παραμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη. Συνεπώς, η ανάγκη να τα κρατήσουμε ζεστά είναι αυξημένη και η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής – όπως και η απαγόρευση ειδών που δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες στα σούπερ μάρκετ – δεν επιτρέπει σε πολλούς συμπολίτες μας την έγκαιρη προμήθεια ειδών θέρμανσης και χειμερινών κλινοσκεπασμάτων.

Από σήμερα και ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται, αυτό αλλάζει. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα Τρίτη, θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση που επιτρέπει την κατ' εξαίρεση πώληση, στα σούπερ μάρκετ, ειδών που επιτρέπουν την καταπολέμηση του ψύχους όπως θερμαντικά σώματα, κουβέρτες κλπ.

Στην εύλογη απορία όλων μας, για το πότε θα ανοιξει τελικά η αγορά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως πρόκειται για μια απόφαση που θα ληφθεί σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και με βάση την πορεία της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση εξήγησε πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά και πως το υπουργείο είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα φαινόμενα αισχρκέρδειας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας πως θα περάσει άμεσα από τη Βουλή διάταξη που δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχει το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία το Σεπτέμβριο και σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Πηγή: thetoc.gr
v