6 απλά βήματα για να μας βρει το κρύο του χειμώνα... πανέτοιμους! 

6 απλά βήματα για να μας βρει το κρύο του χειμώνα... πανέτοιμους!

Μπορεί το φετινό φθινόπωρο να θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι, όμως, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Μπήκε ο Νοέμβρης και, σιγά σιγά, θα πρέπει να καλοδεχτούμε και τα πρώτα κρύα του χειμώνα! Μην σας ξεγελάει ο ήλιος, λοιπόν, κι αρχίστε να ετοιμάζετε το σπίτι, ώστε να είστε έτοιμοι και προστατευμένοι στην πρώτη πτώση της θερμοκρασίας.

Παπλώματα και κουβέρτες

Ήρθε η στιγμή για το κατέβασμα των χειμερινών κλινοσκεπασμάτων από την ντουλάπα. Αερίζουμε και φρεσκάρουμε τα παπλώματα και τις κουβέρτες μας, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν τα χρειαστούμε. Μάλιστα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα ώστε να «αποχωριστούμε» αυτά που δεν χρειαζόμαστε πια, να επιδιορθώσουμε τυχόν φθορές και τελικά να κρατήσουμε μόνο εκείνα που μας είναι απολύτως χρήσιμα. 

Μόνωση στις πόρτες και τα παράθυρα

Ελέγχουμε καλά τα αεροστόπ στις πόρτες και τις μονωτικές ταινίες στα παράθυρα. Εάν διαπιστώσουμε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, τα αντικαθιστούμε πριν πιάσουν τα κρύα ή τοποθετούμε σιλικόνη. Το σημαντικό είναι να είμαστε πανέτοιμοι όταν ο χειμώνας θα μας χτυπήσει τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να το σπίτι μας να είναι προστατευμένο και ζεστό. 

Σιφόνια και υδρορροές

Βεβαιωνόμαστε ότι τα σιφόνια και οι υδρορροές στο μπαλκόνι, την βεράντα ή την αυλή είναι καθαρά από φύλλα ή χώμα. Σε μία ξαφνική βροχή, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να πλημμυρίσουμε λόγω φραγμένων και… ξεχασμένων σιφονιών!

Καμινάδα τζακιού

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να ανάψεις εκτάκτως το τζάκι στο σπίτι, φροντίζουμε να είναι καθαρό. Όταν καίγονται τα ξύλα, απελευθερώνεται πίσσα, ρητίνη και καπνιά. Αυτές οι ουσίες δημιουργούν ένα εύφλεκτο στρώμα που επικάθεται στην καμινάδα και το εσωτερικό του τζακιού. Ο καθαρισμός του τζακιού είναι πολύ σημαντικός μιας και το «μπούκωμα» της καμινάδας μειώνει την απόδοση του και την απορρόφηση του καπνού προς τα έξω. Ο καθαρισμός της καμινάδας είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, ιδανικά το φθινόπωρο.

Χαλιά και μοκέτες

Είτε δίνετε τα χαλιά σας για καθαρισμό έξω, είτε τα πλένετε μόνοι σας, φροντίστε να τα έχετε στο σπίτι και σε «ετοιμότητα» πριν αρχίσουν τα μεγάλα κρύα! Ακόμα κι αν δεν θέλετε να τα στρώσετε πριν την βαρυχειμωνιά, καλό είναι να υπάρχουν στο σπίτι, έτοιμα για στρώσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Κι αν θέλετε ιδέες για το πώς να στρώσετε σωστά τα χαλιά σας, θα τις βρείτε εδώ

Χειμωνιάτικα ρούχα

Μπορεί ο καιρός να θυμίζει ακόμα φθινόπωρο (για να μην πούμε τέλος καλοκαιριού…), αλλά τα μεγάλα κρύα είναι προ των πυλών! Μην το αναβάλλετε, άλλο, λοιπόν, και κάντε τράμπα χειμωνιάτικα με καλοκαιρινά. Ξέρουμε πως είναι μία διαδικασία χρονοβόρα και κουραστική, όμως δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Υπάρχει τρόπος να οργανώσετε την ντουλάπα σας χωρίς να πελαγώσετε. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v