Γερμανία: Τα παιδιά θα μπορούν να έχουν επαφή μόνο με έναν φίλο τους λόγω κορονοϊού

Γερμανία: Τα παιδιά θα μπορούν να έχουν επαφή μόνο με έναν φίλο τους λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο με το δεύτερο κύμα να μετρά ήδη πολλούς θανάτους και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Στη Γερμανία, μάλιστα, η κατηγορία που νοσεί περισσότερο είναι τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας 14-24 ετών. Ένα στοιχείο που ανάγκασε την γερμανική κυβέρνηση να πάρει σε μία δύσκολη απόφαση. 

Το νέο μέτρο για τις κοινωνικές επαφών των παιδιών είναι σαφές: Θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μόνο με έναν φίλο τους. 

Σύμφωνα με την Καγκελαρία της Γερμανίας, οι περιορισμοί στις επαφές των μαθητών είναι αναπόφευκτοι εάν πρέπει τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας: «Τόσο το Ινστιτούτο Robert Koch όσο και η εθνική μας επιστημονική ακαδημία, Leopoldina, έχουν υποβάλει προτάσεις για το πώς μπορούν να οργανωθούν με ασφάλεια τα σχολικά μαθήματα», επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να περιορίσει την πανδημία προτού λήξει το μερικό lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, όμως τα νέα περιοριστικά μέτρα βρίσκουν αντίθετους πολλούς από τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, που ανυσηχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ψυχολογία των παιδιών. 

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, πως η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναμένεται να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιτρέπονται οι κατ' οίκον επισκέψεις μέχρι δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v