Ο 9χρονος γιος μου κατουριέται πάνω του και συμπεριφέρεται περίεργα. Τι να κάνω;

Ο 9χρονος γιος μου κατουριέται πάνω του και συμπεριφέρεται περίεργα. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Ο γιος μου κλείνει τα 9 στις 14/11. Ενώ είναι καλός μαθητής μέρα πάρα μέρα κατουριέται. Τώρα τελευταία αντιδράει πολύ. Δεν θέλει να κάνει ή να γράφει ωραία γράμματα ή γραφεί με το αριστερό χέρι (αυτό το καταλαβαίνω γιατί κουράζεται) δεν θέλει να βάζει τόνους… Ενώ έχουμε διαβάσει η κυρία του στο τετράδιό ή στο βιβλίο γραφεί ότι είναι αδιάβαστος! 

Ακόμη έχω θέμα και με το φαγητό καθώς είναι πολύ επιλεκτικός. Τρώει ζυμαρικά, ό,τι κρέας είναι κόκκινο δεν το τρώει (όπως ο κιμάς), αλλά τρώει παστίτσιο. Δεν του αρέσουν τα φαγητά με σάλτσα επίσης και ό,τι έχει πράσινο χρώμα, δεν το τρώει. Τι μου προτείνετε να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο υπέροχος γιος σας, σας επικοινωνεί με διάφορους τρόπους ότι τον απασχολεί κάτι έντονα. Το άγχος του για κάποια θέματα φαίνεται να τον επηρεάζει σε διάφορα επίπεδα ή ακόμη η ανάπτυξη του φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να σταθείτε υπεύθυνα και τρυφερά πλάι του και να τον φροντίσετε.

Έχει νόημα να απευθυνθείτε άμεσα σε ένα πλαίσιο ειδικών, είτε σε δημόσιο νοσοκομείο είτε σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο. Χρειάζεται να μιλήσετε με κάποιον ειδικό, ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, δίδοντας του σημαντικά στοιχεία του ιστορικού ώστε να μπορέσει να σας καταλάβει και να σας βοηθήσει με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Για παράδειγμα, πότε ξεκίνησαν αυτές οι δυσκολίες, τη διάρκεια και την έντασή τους, εάν έχετε κάνει μέχρι σήμερα κάποια παρέμβαση και άλλα. 

Επειδή φαίνεται να επηρεάζεται έντονα η καθημερινότητα του γιου σας από αυτά που αναφέρετε, μην αμελήσετε το θέμα. Είναι σημαντικό να μην περιοριστείτε σε τούτη την απάντηση, αλλά να πάρετε δραστικά μέτρα.  

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v