Μετά το Πάσχα, και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά

Μετά το Πάσχα, και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά

Είναι γεγονός ότι η πανδημία δεν έχει επαναπροσδιορίσει μόνο την καθημερινότητα, αλλά και τις περιόδους που αποτελούν πολύτιμα διαλείμματα από αυτήν: επετείους, γιορτές και διακοπές. Ο πρωτόγνωρος σιωπηλός εορτασμός του φετινού Πάσχα ήταν ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα σ’ αυτό που αποκαλούμε «κανονικότητα», αλλά το περάσαμε κι αυτό κι η ελπίδα μας να μην ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο έμεινε ζωντανή.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πανδημία δεν λέει να καταλαγιάσει και, μετά το Πάσχα, τα φετινά Χριστούγεννα προμηνύονται και αυτά πολύ διαφορετικά απ’ ότι ξέρουμε και λαχταράμε...

Κάλαντα μόνο μέσω βίντεο κλήσης

Κάθε χρόνο, τα μικρά μας περιμένουν πως και πως την παραμονή των γιορτών για να βγούν στη γειτονιά, να πούν τα κάλαντα και να μαζέψουν το πρώτο χαρτζιλίκι της χρονιάς. Φέτος, δυστυχώς, ακόμη και χωρίς lockdown, είναι αδύνατον να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε από σπίτι σε σπίτι. Και να το κάναμε δηλαδή, ποιο παιδάκι θα ήθελε να πει τα κάλαντα φορώντας μάσκα; Αντ’ αυτού, θα πάρουμε όλους τους φίλους και συγγενείς και θα τα πούμε μέσω βίντεο κλήσεις για να μπούμε στο κλίμα και να φτιάξουμε λιγάκι τη διάθεσή μας.

Στο ρεβεγιόν θα είμαστε εμείς κι εμείς

Όχι ότι κάθε χρόνο κάνουμε κανένα μεγάλο πάρτι, αλλά είναι ωραίο αυτές τις μέρες να περνάς ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και όποιον άλλο συγγενή, φίλο ή γνωστό θέλει να σε τιμήσει με μια επίσκεψη. Τα προσεχή Χριστούγεννα, αν δεν είμαστε σε καραντίνα, θα πρέπει να περιοριστούμε από μόνοι μας, αφού η χαλάρωση κρύβει κινδύνους. Καλό είναι ν’ αποφύγουμε τις πολλές επαφές και να κρατήσουμε τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Το πάρτι στη δουλειά αναβάλλεται επ' αόριστον

Τα τελευταία χρόνια, συνηθίζεται στις εταιρείες να οργανώνονται άτυπα πάρτι την τελευταία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα για να χαλαρώσουν όλοι και μπουν στο πνεύμα των ημερών πριν επιστρέψουν σπίτι τους. Με την τηλεργασία να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις και το 60%, τις αναστολές και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, το κλίμα θα είναι βαρύ και ένα πάρτι μοιάζει λίγο άκαιρο, ακόμη και για εκείνους που παραμένουν στο γραφείο. Να είμαστε καλά, όμως, να έχουμε τις δουλειές μας και παρτάρουμε... στην κοπή πίτας.

Τα ψώνια θα γίνουν διαδικτυακά

Τα Χριστούγεννα, μεταξύ άλλων, σημαίνουν και βόλτες στην στολισμένη και λαμπερή αγορά και ψώνια μέχρι τελικής πτώσεως – στολίδια, ρούχα, παιχνίδια και δώρα. Είναι μέρος της εορταστικής ρουτίνας και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το να ψωνίζεις online. Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμη και με ανοιχτή αγορά, δύσκολα θα βγούμε απ’ το σπίτι για τις καθιερωμένες βόλτες αφού αντί να συνωστίζονται στα μαγαζιά, οι άνθρωποι θα συνωστίζονται στις ουρές έξω απ’ αυτά. Διαδικτυακά ψώνια, λοιπόν, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Παιδότοπος θα γίνει το σπίτι μας

Κακά τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή κομμένη και ραμμένη για τα παιδιά μας, για ν’ ανοίξει η καρδούλα τους, να δούνε ξαδερφιά και φίλους και να παίξουνε σε μέρη μαγικά, όπως είναι οι λογής λογής παιδότοποι και τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα. Στις φετινές γιορτές, όλα αυτά δεν θα είναι εφικτά αφού δεν είναι σώφρον να συνωστιστούμε με τα παιδιά μας σε κάποιον παιδότοπο, ενώ και τα εποχικά πάρκα δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν καν. Κοντολογίς, θα κάνουμε το σπίτι μας παιδότοπο κι όπου μας βγάλει...

Ας έχουμε όλοι την υγειά μας και του χρόνου δεν θα αφήσουμε βόλτα για βόλτα που να μην κάνουμε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v