Xριστούγεννα: εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και η διατήρηση των SMS

Xριστούγεννα: εξετάζεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και η διατήρηση των SMS

Δεν είναι εφικτή η άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη υψηλό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ μίλησε και για το σταδιακό άνοιγμα που θα ακολουθήσει με πρώτα τα σχολεία και στη συνέχεια, το λιανεμπόριο.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο κ.Π έτσας μιλώντας στον ANT1, ενώ πρόσθεσε ότι όταν θα επανέλθουμε σε καθεστώς κανονικότητας τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν.

Τι θα γίνει με την αποστολή SMS στο 13033

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για την περίοδο των Χριστουγέννων εξετάζονται περιορισμοί όπως τα ισχύοντα SMS που βάζουν «φρένο» στην κινητικότητα, όπως και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά από συγκεκριμένη ώρα.«Όλα αυτά είναι στο τραπέζι» όπψως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το να επιτραπεί κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχουν περιοχές που έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και η οποιαδήποτε μετακίνηση ενδέχεται να επιβαρύνει αυτές τις περιοχές.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Όσον αφορά την εστίαση επισήμανε ότι το σχέδιο είναι να ανοίξει πριν από τις γιορτές ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης σε μπαρ ή κλαμπ. «Θα τηρούμε, φυσικά, αποστάσεις και περιορισμούς ατόμων όταν μιλάμε για τα εστιατόρια», δήλωσε.

Τι θα γίνει με τα σχολεία 

Σχετικά με τα σχολεία, ο Στέλιος Πέτσας επικαλέστηκε τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία χθες επισήμανε ότι η απόφαση για το άνοιγμα των μονάδων είναι στα χέρια της επιστημονικής επιτροπής. «Εξετάζεται αν θα πρέπει να είναι όλες οι μονάδες στο ίδιο κύμα ανοίγματος. Υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όπως του λυκείου, που έχουν πιο πολλές κοινωνικές επαφές», ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης εντός του σχολικού περιβάλλοντος γιατί το κρούσμα βρίσκεται συνήθως απ' έξω.

Κατά την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλο το έτος είναι διαφορετικό, όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Μάλιστα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να επιδιώξουν να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς την πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών.

Πηγή: iefimerida.gr 

v