Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου: 8 αλλαγές που πρέπει να κάνεις «χθες»

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου: 8 αλλαγές που πρέπει να κάνεις «χθες»

Οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά οι μεγάλες προκλήσεις θέλουν τολμηρές αποφάσεις και ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε τον κόσμο δεν είναι άλλος απ’ το να ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας. Δύο καραντίνες ίσως ήταν αρκετές για να περάσεις χρόνο με τις σκέψεις σου, να αναθεωρήσεις όσα είχες δεδομένα και ξαναζυγίσεις ανθρώπους και καταστάσεις. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσεις αυτήν την καινούργια γνώση για να γίνεις επιτέλους... η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Άλλαξε την οπτική σου

Κάθε πραγματική αλλαγή ξεκινάει πρώτα από μέσα μας, δηλαδή απ’ τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σταμάτα να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο και μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια να αποκτήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με λάθη, αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Συμμάζεψε το σπίτι και τη ζωή σου

Πολύ συχνά, όσο νοικοκυρές κι αν είμαστε, ξεχνάμε ότι ένα σπίτι δεν πρέπει να είναι πηγμένο στα αντικείμενα γιατί επηρεάζει, όχι μόνο την καθημερινότητα, αλλά και την ψυχολογία μας. Καθαρό, συμμαζεμένο, αλλά και «ελαφρύ» σπίτι, σημαίνει δομημένη σκέψη, χώρος για αληθινή χαλάρωση και μια ζωή με λιγότερη «βαβούρα» και «θολούρα». 

Βελτίωσε την ρουτίνα σου

Αν και η λέξη έχει αρνητική χροιά, η καθημερινή ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για την ψυχική μας ισορροπία, στον έναν ή τον άλλο βαθμό. Το θέμα είναι ότι σπάνια την προσαρμόζουμε στις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία μας με αποτέλεσμα να μας καταπιέζει. Δεν είναι αργά να το αλλάξεις αυτό – δοκίμασε και θα δεις την ενέργειά σου να ρέει πολύ πιο φυσικά.

Μάθε να μην τα παρατάς

Κάθε μέρα δίνουμε πολλούς μικρούς αγώνες που, αναπόφευκτα, μας φθείρουν και μας αποτρέπουν απ’ το να δώσουμε με αξιώσεις τους μεγάλους και πιο σημαντικούς. Ιεράρχησε μέσα σου όσα θέλεις να πετύχεις και μάθε να μην τα παρατάς, όσα εμπόδια κι αν βάλει η ζωή στον δρόμο σου. Άλλωστε, οι δυσκολίες ορίζουν την αξία της επιτυχίας.

Ξεκίνα να ρισκάρεις

Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες ποτέ, λέει ένα ρητό που πρέπει να υιοθετήσεις χωρίς καθυστέρηση. Στη ζωή δεν μπορείς να επιλέγεις πάντα τα σίγουρα γιατί όπου και αν σε οδηγήσουν, δεν θα είναι το καλύτερο δυνατό. Ξεκίνα να παίρνεις ρίσκα και να διεκδικείς αυτό που θες χωρίς φόβο και δισταγμό.

Ξεχώρισε τους φίλους σου

Στις μάχες της ζωής, χρειαζόμαστε συμμάχους για να έχουμε τύχη. Εκτός απ’ τη οικογένειά μας, δίπλα μας σε κάθε μάχη οφείλουν να είναι οι φίλοι μας που μας νοιάζονται και μοιράζονται μαζί μας την δίψα για τη νίκη. Πρώτα, όμως, πρέπει να τους ξεχωρίσεις και να ξεχυθείς μπροστά μόνο όταν πίσω σου έχεις αληθινά έμπιστους και υποστηρικτικούς συναγωνιστές.

Μάθε να περιμένεις τον «σπόρο» να μεγαλώσει

Η υπομονή είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές και αποτελεί τον σπουδαιότερο σύμμαχο στον δρόμο προς τους τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Μάθε, λοιπόν, να μην λαχταράς το γρήγορο και το εφήμερο, αλλά να δουλεύεις σαν να καλλιεργείς τη γη, να ρίχνεις τον σπόρο σου, να τον φροντίζεις και να περιμένεις υπομονετικά να δρέψεις τους καρπούς του. 

Πάρε δύναμη απ’ όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα

Πολλές φορές, βλέπουμε μόνο τα καλά των άλλων και  υποτιμούμε τον εαυτό μας σε σημείο που δεν έχουμε πια καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Μην πέσεις σ’ αυτήν την παγίδα και αν έχεις πέσει βγες αμέσως. Εστίασε σε όσα έχεις καταφέρει και άντλησε από εκεί όλη τη δύναμη και τη σοφία που χρειάζεσαι για να πετύχεις περισσότερα.

v