Μωρό-θαύμα γεννιέται από κατεψυγμένο ωάριο 27 ετών!

Μωρό-θαύμα γεννιέται από κατεψυγμένο ωάριο 27 ετών!

Η Μόλι Γκίμπσον δεν είναι ένα συνηθισμένο μωρό! Είναι μόλις 5 εβδομάδων και είναι ήδη διάσημη, καθώς γεννήθηκε στις ΗΠΑ έχοντας περάσει τον χρόνο-ρεκόρ των 27 ετών ως κατεψυγμένο ωάριο. Η ιστορία της δίνει τεράστια ελπίδα στα ζευγάρια που προσπαθούν για ένα παιδάκι αλλά γεμίζει και εμάς με αισιοδοξία.

Η Τίνα και ο Μπεν Γκίμπσον προσπαθούσαν πολλά χρόνια για ένα παιδί, όμως, η στειρότητα τους εμπόδισε. Ωστόσο, χάρη στην πρωτοποριακή ιατρική επιστήμη το ζευγάρι έχει πλέον δυο υπέροχα παιδάκια, εκ των οποίων το ένα είναι και μια διασημότητα στους ιατρικούς κύκλους.

Η Μόλι είχε καταψυχθεί το 1992 ως ωάριο από εξωσωματική, και τον περασμένο Φεβρουάριο μεταφέρθηκε στη μήτρα της Τίνα Γκίμπσον ώσπου γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου. Η Γκίμπσον έχει επίσης γεννήσει ένα κορίτσι, την Έμα, που ήταν κατεψυγμένο ωάριο επί 24 χρόνια, και σήμερα είναι 3 ετών.



Το έμβρυο της Mόλι χρονολογείται από το 1992. Καταψύχθηκε για 27 χρόνια - θέτοντας το νέο γνωστό ρεκόρ για το πιο παγωμένο έμβρυο που γεννήθηκε ποτέ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC) και ερευνητικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο του Tennessee Preston Ιατρική βιβλιοθήκη.

Οι επιστήμονες του κέντρου όπου είχαν καταψυχθεί το ωάρια της Μόλι και της Έμα τονίζουν σε πόσο καλή κατάσταση είχαν παραμείνει αυτά μετά δυόμιση δεκαετίες, επαινώντας τις προδιαγραφές κατάψυξης που εφαρμόζονταν από τη δεκαετία του 1990.

Πηγή: larissanet.gr

v