Μητσοτάκης: «Σχολεία κλειστά για όσο μας πουν οι ειδικοί, ξεχνάμε τα μπαρ μέχρι τα εμβόλια»

Μητσοτάκης: «Σχολεία κλειστά για όσο μας πουν οι ειδικοί, ξεχνάμε τα μπαρ μέχρι τα εμβόλια»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας εχθές στο 31ο Greek Economic Summit, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η χώρα μας θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Μπορεί το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε.

Σχολεία

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, τόνισε πως «Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Τηλεκπαίδευση

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.

Νυχτερινή διασκέδαση και λιανεμπόριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια, όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης, έκανε λόγο για άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά «συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο» και σε αυτόν τον κλάδο.

v