Πώς να ηρεμήσω την 3χρονη κόρη μου που έχει άτυπο αυτισμό όταν παθαίνει υστερίες;

Πώς να ηρεμήσω την 3χρονη κόρη μου που έχει άτυπο αυτισμό όταν παθαίνει υστερίες;
Ερώτηση:
Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας. Η μικρή μου κόρη είναι 3 ετών και έχει πολύ συχνά υστερίες όταν δεν περνάει το δικό της. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι χτυπιέται με τα πόδια της και τώρα τελευταία, χτυπάει και το κεφάλι της. Ανησυχώ μην χτυπήσει ειδικά στο κεφάλι. Πώς να το χειριστώ; Στον ποπό δεν θέλω στο να τη μαλώσω, ενώ στα λόγια δεν βλέπω να μασάει και πολύ, ούτε τις τιμωρίες φοβάται. Ποια η λύση για να πάρω το πάνω χέρι πριν χτυπήσει. Να πω επίσης ότι έχει διάγνωση άτυπου αυτισμού-πηγαίνει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία και δεν μιλάει ακόμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι υπέροχο που έχετε την έγνοια να φροντίσετε και να μάθετε στην κόρη σας να είναι ασφαλής. Για να καταφέρετε να το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο οποίος να εξυπηρετεί ακριβώς τις ανάγκες της κόρης σας, χρειάζεται μια ομάδα ειδικών η οποία θα σας πλαισιώσει. Θα σας εξηγήσει και θα σας εκπαιδεύσει, ώστε να είστε περισσότερο έτοιμος να απαντήσετε στα διάφορα ερωτήματα που θα σας δημιουργούνται καθώς η κόρη σας αναπτύσσεται!

Είναι πολύ σημαντικό που ήδη έχετε ξεκινήσει συνεργασίες με ειδικούς για εκείνη. Ταυτόχρονα, θα ήταν βοηθητικό, να ξεκινήσετε κι εσείς ως γονείς σταθερές συναντήσεις με έναν άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύεστε ώστε να σας ενισχύσει στον πολύτιμο γονικό σας ρόλο! Να χαρείτε την κόρη σας κι εκείνη εσάς! Με τρυφερότητα και φροντίδα θα χτίσετε τον δικό σας τρόπο αγάπης για να προχωρήσετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v