8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι είναι έτοιμος να ξαναγίνει μπαμπάς

8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι είναι έτοιμος να ξαναγίνει μπαμπάς

Η αλήθεια είναι ότι μετά την εμπειρία με το πρώτο παιδί, δεν υπάρχει μανούλα που δεν λαχταρά ένα δεύτερο και σύντομα, μάλιστα. Τι γίνεται όμως με τους μπαμπάδες; Αρκεί η χαρά που τους πλημμυρίζει για να προχωρήσουν χωρίς αναστολές στη διεύρυνση της οικογένειας; Ή μήπως τα αυξημένα οικογενειακά βάρη και ο συμπιεσμένος χρόνος τους κάνουν πιο επιφυλακτικούς; Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν ο σύντροφός σας είναι έτοιμος να ξαναγίνει μπαμπάς τσεκάροντας την παρακάτω λίστα.

Δε σταματά να μιλά για την ημέρα της γέννας

Οι σημερινοί μπαμπάδες είναι πολύ πιο παρόντες στην εγκυμοσύνη, αλλά και στη διαδικασία της γέννας απ’ ότι παλιότερα. Ειδικά όταν κορυφώνεται με έναν φυσιολογικό τοκετό, είναι μια συνολική εμπειρία που στιγματίζει θετικά κάθε άντρα. Αν ο δικός σας δεν σταματά να μιλά για τη μέρα που είδε το καμάρι σας να βγαίνει στον κόσμο, τότε είναι έτοιμος να το ξαναζήσει.

Θυμάται ακόμη όλα όσα χρειάστηκε να μάθει στις αρχές

Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία για τη μαμά, αλλά και για τον μπαμπά που πρέπει να της δώση όλη τη στήριξη που μπορεί. Καμιά φορά, μάλιστα, οι μπαμπάδες έχουν πιο καθαρό μυαλό και εμπεδώνουν καλύτερα όσα πρέπει να ξέρουν. Αν ο δικός σας είναι απ’ αυτούς, επισπεύστε το δεύτερο πριν τα ξεχάσει.

Χαίρεται να μοιράζεται μαζί σας τη φροντίδα του μωρού

Η φροντίδα ενός μωρού επιβαρύνει περισσότερο τη μητέρα – ειδικά αν θηλάζει – αλλά και ο ρόλος του μπαμπά είναι πολύ σημαντικός. Βέβαια, δεν είναι όλοι οι μπαμπάδες πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα που αφορούν το παιδί. Αν ο δικός σας τρελαίνεται να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε τη χαρά του διπλή.

Δεν χάνει ευκαιρία να περάσει χρόνο με το μικρό σας

Δεν είναι υπέροχη εικόνα να βλέπεις τον μπαμπά του παιδιού σου να επιστρέφει απ’ τη δουλειά και πρώτο του μέλημα να είναι πώς θα παίξει με το μικρό; Όλοι οι μπαμπάδες παίζουν με τα παιδιά τους, αλλά λίγοι αφιερώνουν όλον τον ελεύθερο χρόνο τους σ’ αυτά. Αν ο άντρας σας είναι αληθινός χαζομπαμπάς, τότε ένα ίσον κανένα!

Είναι άσος στο να κοιμίζει το παιδί

Μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές με το παιδί είναι όταν πρέπει να το κοιμίσουμε κι εκείνο δε λέει να «παραδοθεί» με τίποτα – κι ας το κουνάς με τις ώρες. Κάποιοι μπαμπάδες, όμως, βρίσκουν τον τρόπο να χαλαρώνουν και να κοιμίζουν το μικρό τους στο άψε σβήσε. Αν έχετε παντρευτεί έναν απ’ αυτούς, συνεχίστε να αραδιάζετε μωρά.

Χαζεύει όταν βλέπει αδερφάκια που παίζουνε μαζί

Όταν έχεις μεγαλώσει με αδέρφια κι έχεις τις πιο γλυκιές αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια, είναι φυσικό να θες να ζήσει παρόμοιες στιγμές και το παιδί σου. Αν ο σύντροφός σας ονειροπολεί όταν βλέπει αδερφάκια να παίζουνε μαζί, σημαίνει ότι του θυμίζουν κάτι όμορφο και δεν μπορεί… θα θέλει να το ξαναζήσει και στο σπίτι του.

Κρατάει όλα τα αξεσουάρ του μωρού που δεν χρησιμοποιείτε πια

Με τα μωρά αναγκάζεσαι να αγοράσεις πολλά πράγματα που συχνά δεν χρησιμοποιείς καθόλου ή μόνο για λίγο κι ύστερα τα δίνεις σε άλλον… τυχερό. Είναι γνωστό ότι οι μπαμπάδες είναι λίγο τσιγγούνηδες, αλλά αν ο δικός σας φυλάει όλα τα αξεσουάρ του μωρού και δεν δέχεται ούτε να τα δανείσει, κάποιον άλλο λόγο θα έχει στο μυαλό του...

Δεν σταματά να σας λέει πόσο όμορφύνατε μετά τη γέννα

Είναι γνωστό ότι μετά τη γέννα, οι άντρες βλέπουν τις γυναίκες τους πιο όμορφες, γεμάτες όπως είναι χαρά και ευφορία. Βέβαια, το εντυπωσιακό εφέ σβήνει σύντομα απ’ την αναπόφευκτη ταλαιπωρία των πρώτων μηνών. Αν ο αγαπημένος σας σάς θυμίζει κάθε τόσο πόσο όμρφη ήσασταν μετά τη γέννα, ίσως είναι ώρα να ομορφύνετε και πάλι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v