«Γιατί δεν βάζω ασκήσεις για το σπίτι!»: μια δασκάλα εξηγεί

«Γιατί δεν βάζω ασκήσεις για το σπίτι!»: μια δασκάλα εξηγεί

Το να είσαι μαθητής στο Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται! Μπορεί οι έφηβοι να μην έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των ενηλίκων, ωστόσο πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα λόγω Covid-19 και παράλληλα να συνεχίσουν να θέτουν στόχους και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Η Courtney White είναι καθηγήτρια και προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές της να αντιμετωπίσουν το άγχος και την όλη κατάσταση, δεν βάζει ασκήσεις στο σπίτι! 

Πρόσφατα, αυτή η δασκάλα έγινε viral στο TikTok αφού δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγούσε τους λόγους που δεν βάζει ασκήσεις. Η Courtney, μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί αστέρι του Tik Tok αφού οι followers της ξεπερνούν τους 500.000!

Ο τρόπος διδασκαλίας της είναι μάλλον ανορθόδοξος και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις γι' αυτό και η ίδια μίλησε για την στάση της απέναντι στη μάθηση και κυρίως απέναντι στους μαθητές της!

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι οι πολλές ασκήσεις στο σπίτι θα κάνουν καλύτερους τους μαθητές μου. Σέβομαι τον ελεύθερό τους χρόνο-ξέρω ότι δουλεύουν σκληρά μέσα στο μάθημα και αυτό φαίνεται με τη συμμετοχή τους στο μάθημα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να τους φορτώσω με ασκήσεις.

Οι περισσότεροι μαθητές μου είναι παιδιά γυμνασίου και έχουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Έχουν και ευθύνες έξω απ' το σχολείο! Μερικοί φροντίζουν τα μικρότερα αδέρφια τους επειδή οι γονείς τους εργάζονται. Κάποιοι μαγειρεύουν και φροντίζουν το σπίτι για τον ίδιο λόγο. Αν, λοιπόν, τους βάλω έξτρα ασκήσεις πότε θα έχουν τον χρόνο να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους; Να είναι παιδιά; Να ξεκουραστούν;

Σε ορισμένες τάξεις οι ασκήσεις για το σπίτι είναι απαραίτητες και δυστυχώς, δεν μπορώ να μην βάλω. Όταν όμως το μάθημα και η τάξη που είναι ο κάθε μαθητής το επιτρέπει, θα δείξω επιείκεια!

 

Πράγματι, η προσέγγισή της στην διδασκαλία είναι ανορθόδοξη-κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα. Ωστόσο, είναι υπέροχο το πόσο δείχνει να νοιάζεται και να κατανοεί τους μαθητές της!

«Προσπαθώ να κάνω το μάθημά μου διασκεδαστικό και ενδιαφέρον γιατί με νοιάζει η σύνδεση που έχω με τους  μαθητές μου. Τους γνωρίζω και με γνωρίζουν καλύτερα! Και θέλω να ξέρουν ότι πραγματικά ενδιαφέρομαι για εκείνους. »

Πηγή: boredpanda.com

v