Καθαρίστρια έβαψε όλο το σχολείο μόνη της για να το βρουν οι μαθητές περιποιημένο

Καθαρίστρια έβαψε όλο το σχολείο μόνη της για να το βρουν οι μαθητές περιποιημένο

«Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό». Με αυτά τα λόγια ευχαρίστησε η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου την κυρία που το καθαρίζει, όταν η τελευταία προσφέρθηκε εθελοντικά να το βάψει όλο μόνη της!

Το 27ου Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που μέχρι πρότινος βαφόταν από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, φέτος βάφτηκε από ένα και μόνο άτομο: την κυρία Βούλα Αγειορίτη, καθαρίστρια του σχολείου.

Η κυρία Βούλα, αντί να καθαρίσει απλώς τους τοίχους του σχολείου, προσφέρθηκε να τους βάψει μόνη της! Εκμεταλευόμενη το ότι το σχολείο είναι κλειστό, έβαψε μέσα σε μία εβδομάδα τους τοίχους των 9 αιθουσών, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες, με τα χρώματα που είχε στη διάθεση της από την τελευταία φορά που είχε βαφτεί το κτίριο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνησή της, η κυρία Βούλα δήλωσε: «Εργάζομαι σε αυτό το σχολείο 11 χρόνια. Για μένα πλέον δεν είναι απλά ένας απρόσωπος χώρος εργασίας. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Θέλησα, λοιπόν, να το φρεσκάρω μιας και είχαμε ήδη τα χρώματα στην αποθήκη και δεν μου ήταν κόπος. Το έκανα τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα, για να βρίσκομαι κι εγώ σε έναν χώρο όμορφο και καθαρό όπως κι εκείνα».

Το ευχαριστώ της διευθύντριας

Η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Λέμα, χαιρέτισε την αξιέπαινη πράξη της καθαρίστριας τονίζοντας πως «είναι προς τιμήν της» και πως χρειάζεται να επικροτείται ο εθελοντισμός στις μέρες μας και να προβάλλονται τέτοιου είδους πράξεις:

«Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό. Η διάθεση, όμως, για την οποιαδήποτε έμπρακτη προσφορά βαθμολογείται, το ίδιο σίγουρα, με άριστα. Ευχαριστούμε πολύ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την κυρία Βούλα για την προσφορά της να βάψει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, ώστε να το βρουν τα παιδιά μας φρεσκαρισμένο και καθαρό, όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτό», συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια θαυμασμού.

Πηγή: taxydromos.gr

v