Να ανοίξουν τα σχολεία κι άλλα 4 πράγματα που θα ζητούσα αν πίστευα στον Άι Βασίλη

Να ανοίξουν τα σχολεία κι άλλα 4 πράγματα που θα ζητούσα αν πίστευα στον Άι Βασίλη

Τι ωραία που θα ‘τανε να πιστεύαμε στον Άι Βασίλη κι εμείς οι μεγάλοι. Και τέτοιες μέρες να κάνουμε τις καθιερωμένες ευχές μας, όχι έτσι γενικά, αλλά σε κάποιον που είναι κυριολεκτικά ταγμένος να τις πραγματοποιεί. Πόσο καθησυχαστικό θα ήτανε και πόσο πιο όμορφες και ξέγνοιαστες θα ήταν οι γιορτές μας, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Και πώς θα ήθελα να μπορώ να του στείλω ένα γράμμα εκεί στο Βόρειο Πόλο που μένει και να του ζητήσω να διώξει όλες τις ανησυχίες μου, κάνοντας πραγματικότητα όλα τα παρακάτω.

Να ανοίξουν γρήγορα τα σχολεία

Μπορεί η τηλεκπαίδευση να μας γίνεται σιγά σιγά συνήθεια, αλλά τα παιδιά μας δεν πρέπει να συνηθίσουν στην οθόνη, ούτε στην τόση απόσταση απ’ τον δάσκαλο, τους συμμαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία. Και στην τελική, πρέπει να βγουν λίγο απ’ το σπίτι, σε ένα ελεγχόμενο έστω περιβάλλον, όπως μπορεί να είναι αυτό του σχολείου. 

Γι’ αυτό, άγιε μου Βασίλη, κάνε το θαύμα σου και φώτισε τους ειδικούς να φωτίσουν τους πολιτικούς και όλοι μαζί να ανοίξουν τα σχολεία μας, μπας και σώσουμε τη χρονιά.

Να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο

Κατά πως φαίνεται, αυτός ο ιός δεν υποχωρεί μόνος του και το εμβόλιο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να αναχαιτίσουμε τη μετάδοση και να αποφύγουμε περαιτέρω μολύνσεις και θανάτους. Και φυσικά, ο πιο γρήγορος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ώστε να μειώσουμε όσο γίνεται τον αντίκτυπο της πανδημίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας. 

Γι’ αυτό, άγιε μου Βασίλη, φέρε μας ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές και να λειτουργεί αποτελεσματικά, ώστε να δώσει του ιού να καταλάβει.

Να αντέξει το σύστημα υγείας μας (και να βελτιωθεί)

Βλέπουμε στο 2ο κύμα, ότι το σύστημα υγείας είναι αυτό που θέτει τα όρια αντοχής ολόκληρης της κοινωνίας. Το δικό μας, αν και αγκομαχάει κάπου κάπου, κρατάει ακόμα γερά χάρη στο κουράγιο και την αυτοθυσία όλων των εργαζόμενων, αλλά και των εθελοντών, που έχουν δώσει κυριολεκτικά τα πάντα.

Γι’ αυτό, άγιε μου Βασίλη, δώσε λίγη έξτρα δύναμη στους ήρωες αυτής της πανδημίας και λίγο σύνεση στους υπεύθυνους για να μας βρει η επόμενη μέρα με ένα καλύτερο ΕΣΥ.

Να λήξει το lockdown και να μην ξανάρθει ποτέ

Εντάξει, το ζήσαμε κι αυτό στη ζωή μας… Μείναμε και σπίτι με τα παιδιά τόσες μέρες που είχαμε να το κάνουμε απ’ τον χιονιά του 2002, περάσαμε ποιοτικό χρόνο σαν οικογένεια, δουλέψαμε και με τις πιτζάμες, φτιάξαμε και σπιτικό ψωμί (με και χωρίς ζύμωμα), είδαμε και όσα παιδικά αντέχει ένας άνθρωπος, αλλά φτάνει! Ως εδώ!

Γι’ αυτό, άγιε μου Βασίλη, κάνε να τελειώσει αυτή η καραντίνα σύντομα και βάλε μυαλό σε όλους μας, ώστε να μην ξανακυλήσουμε στα ίδια μέχρι να γίνει κι ο εμβολιασμός.

Να βγούμε δυνατοί και ενωμένοι απ’ αυτήν την περιπέτεια

Κακά τα ψέματα, μπορεί να την έχουμε γλιτώσει σχετικά, συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά, στα σόσιαλ, ο διχασμός έφτασε σε επίπεδο μνημονίων και δημοψηφίσματος. Ακραίες απόψεις, και κόντρες χωρίς αύριο, αφού μπορείς να βγάλεις τον Έλληνα απ’ το γήπεδο, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το γήπεδο απ’ τον Έλληνα..

Γι’ αυτό, άγιε μου Βασίλη, μη μας παρεξηγείς, δεν είμαστε κακά παιδιά… μόνο βάλε τα δυνατά σου να βγάλεις το γήπεδο από μέσα μας κι από μένα ό,τι θες.

v