Αύξηση 122% το 2020 συγκριτικά με πέρυσι στους τραυματισμούς από χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αύξηση 122% το 2020 συγκριτικά με πέρυσι στους τραυματισμούς από χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το 2020 ήταν μια περίεργη χρονιά που έκρυβε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις και ακόμα και τώρα στα τελειώματά του, φοβόμαστε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έχοντας υπόψη μας την γρουσουζιά αυτού του έτους δεν μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, όταν τα αποτέλεσματα μιας έρευνας στην Αμερική έδειξαν ότι φέτος υπήρξε ραγδαία αύξηση στους τραυματισμούς από...χριστουγεννιάτικο δέντρο! Μάλιστα, ο αριθμός των ατυχημάτων είναι 122% υψηλότερος απ' ότι το 2019...


 
 

 

 

Σύμφωνα με έρευνα μιας ασφαλιστικής εταιρείας στην Αμερική 1 στους 5 Αμερικανούς τραυματίστηκε κατά τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου φέτος. Η έρευνα της Value Penguin, δε, σημειώνει πως το 29% ήταν άντρες και μόλις το 14% γυναίκες! 

Ενδιαφέρον προκαλούν επίσης οι δηλώσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα με το 24% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αισθάνονταν ασφαλείς έχοντας ψεύτικο δέντρο στο σπίτι τους, έναντι 8% που δήλωσαν ότι αισθάνονταν ασφαλείς με ένα αληθινό. Μάλιστα, η επιλογή αληθινού ή ψεύτικου χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε αφορμή για να ξεσπάσουν καυγάδες για το 19% από τους συμμετέχοντες!

Σ' ένα άλλο σκέλος της έρευνας αναφέρεται ότι το 75% των ερωτηθέντων αφήνουν αναμμένα τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου όλη την νύχτα, παρά τον πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πηγή: granthshala.com

v