«Τι ζητήσαμε απ’ τον Άι Βασίλη για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μας (εν μέσω πανδημίας)»

«Τι ζητήσαμε απ’ τον Άι Βασίλη για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μας (εν μέσω πανδημίας)»

Τα Χριστούγεννα που έρχονται είναι πολύ ιδιαίτερα για όλους, πόσο μάλλον για όσους είναι και τα πρώτα που θα περάσουν με το μωρό τους. Από τη μία, για ένα πολύ μικρό παιδί οι ιδιαιτερότητες των φετινών γιορτών δεν θα γίνουν και τόσο αισθητές. Απ’ την άλλη, όμως, δεν παύουν να είναι τα πρώτα του Χριστούγεννα σ’ αυτόν τον κόσμο και οφείλουμε να τα κάνουμε μοναδικά. Αυτό έβαλε στόχο και αυτή η μαμά, που μας περιγράφει τι ζήτησε απ’ τον Άι Βασίλη για λογαριασμό του μονάκριβου μικρούλη της.

«Όσο δύσκολη και αν ήταν η φετινή χρονιά, για εμάς θα είναι πάντα η πρώτη χρονιά με το μωρό μας, αφού ο ερχομός του επισκίασε τα πάντα στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό και περιμέναμε πώς και πώς τα Χριστούγεννα, με την ελπίδα να περάσει τις πιο τέλειες μέρες της ζωής του.

Δυστυχώς, η δυσάρεστη συνθήκη του lockdown δεν λέει να τελειώσει κι έτσι πρέπει να προσαρμοστούμε κι εμείς – να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον μικρούλη μας με ό,τι έχουμε διαθέσιμο. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι στην ηλικία του θα περάσει καλά με ό,τι κι αν του προσφέρουμε. Παρ’ όλ’ αυτά, εμείς εστιάσαμε σε 3-4 πράγματα που έχουν συμβολική, χρηστική και διαχρονική αξία και τα ζητήσαμε απ’ τον Άι Βασίλη: 

Να στολίσουμε το πιο ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με γνώμονα ότι ο στολισμός του δέντρου είναι μια σημαντική στιγμή για κάθε παιδί, αφού σηματοδοτεί την έναρξη των γιορτών και φέρνει τα Χριστούγεννα στο σπίτι, αποφασίσαμε να την κάνουμε όσο πιο ξεχωριστή γίνεται. Φυσικά, το μωρό μας δεν μπορεί να κάνει και πολλά αλλά λατρεύει να κάνουμε πράγματα μαζί, παίζοντας, γελώντας και τραγουδώντας.

Φτιάξαμε λοιπόν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, με χρωματιστά φώτα και χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, και κάναμε τον στολισμό ένα μικρό πάρτυ. Και για να δώσουμε έναν πιο προσωπικό και οικείο χαρακτήρα στο γεγονός, βάλαμε στο δέντρο και κάποια απ’ τα βρεφικά του παιχνίδια που συμβολίζουν ένα στάδιο το οποίο αφήνει σιγά σιγά πίσω του.

Να μας φέρει παιχνίδια που διασκεδάζουν και εκπαιδεύουν

Ο γιος μας κοντεύει να χρονίσει και, δεδομένου ότι μας προέκυψε λίγο “βιαστικός”, έχει πάρα πολλή ενέργεια και μεγάλη δίψα να μάθει καινούργια πράγματα. Κατά συνέπεια, παίζει με ό,τι καινούργιο αντικείμενο βρει μπροστά του και βαριέται γρήγορα με τα πολύ απλά παιχνίδια, ενώ έχει ήδη αρχίσει να κουτσοπερπατάει. 

Με λίγα λόγια, νιώσαμε ότι ήρθε ο καιρός για παιχνίδια που είναι διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά ταυτόχρονα – που δεν θα παίξει μαζί τους για λίγο καιρό, αλλά για αρκετούς απ’ τους επόμενους μήνες, ενώ θα σημειώνει άλματα στην ανάπτυξη και την αντίληψή του.

Ζητήσαμε, λοιπόν, απ’ τον Άι Βασίλη να του φέρει δύο ζωάκια από τη σειρά Linkimals, το «Πάντα, ο Αγκαλίτσας» και το «Κοάλα, το Αριθμούλι» που συντονίζονται κιόλας, ώστε να τραγουδούν και να μιλούν μαζί (το ίδιο γίνεται και με τα άλλα εκπαιδευτικά ζωάκια της σειράς). Τώρα, το μόνο που μένει είναι να έρθουν τα Χριστουγέννα και η Πρωτοχρονιά για να ανοίξουμε τα δώρα και να απολαύσουμε τον ενθουσιασμό και τη χαρά στο πανέμορφο προσωπάκι του μωρού μας.

Να έχουμε κοντά μας τον παππού και τη γιαγιά

Μια απ’ τις πιο δύσκολες συνθήκες αυτών των γιορτών είναι ότι δεν μπορούμε να τις περάσουμε με όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε μαζί, ενώ έχουμε και την ευθύνη να προστατέψουμε τους μεγαλύτερους, παπούδες και γιαγιάδες.

Γι’ αυτό κι εμείς, αποφασίσαμε να μείνουμε απομονωμένοι για λίγο καιρό, ώστε να έχουμε, τουλάχιστον, κοντά μας τον παππού και τη γιαγιά που μένουν στην ίδια πόλη – τους άλλους δύο θα τους έχουμε μέσω βίντεο κλήσης. Αλλά και αν δεν μπορέσουν να έρθουν, το σημαντικό είναι να είναι όλοι τους καλά και να μοιραστούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές με όποιον τρόπο μπορούμε.

Να χαρίσει υγεία και ασφάλεια σε όλα τα παιδιά του κόσμου

Είναι σημαντικό, αυτές τις μέρες να σκεφτόμαστε και τους λιγότερο τυχερούς από εμάς, αλλιώς οι γιορτές χάνουν το βαθύτερο νόημά τους. Δυστυχώς, δεν μπορούμε ακόμη να τα εξηγήσουμε στον γιο μας όλα αυτά, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιδί με μια καρδιά που είναι αγνή και γεμάτη αγάπη για όλο τον κόσμο.

Έτσι, ζητήσαμε εκ μέρους του απ’ τον Άι Βασίλη, τη χρονιά που έρχεται να είναι όλα τα παιδάκια του κόσμου υγιή και ασφαλή και να έχουν δίπλα τους γερούς και δυνατούς τους γονείς και τους παππούδες τους. 

Να έχουν, δηλαδή, όλα όσα έχει και ο αγαπημένος μας μπομπιράκος!» 

v