Γώγος: «Φέτος δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση με λίγους»

Γώγος: «Φέτος δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση με λίγους»

Η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας (και όχι μόνο) δεν θα μας επιτρέψει να κάνουμε Χριστούγεννα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Οι ειδικοί, μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα για μεγάλη προσοχή και συνέπεια στα μέτρα ώστε να προλάβουμε το τρίτο κύμα που θα φέρει νέα lockdown. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο Καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος,προκειμένου να προειδοποιήσει για τυχόν συνέπειες της εορταστικής καταστρατήγησης των μέτρων τους πολίτες.

Δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση

Ο κ. Γώγος, εξήγησε πως η λέξη «ρεβεγιόν» προέρχεται από μια λατινική λέξη και σημαίνει δυνατός ενώ περιλαμβάνει μέσα την έννοια του ξενυχτιού. Κατέληξε, λοιπόν, λέγοντας πως δεν υπάρχει ρεβεγιόν, υπάρχει μια μεσημεριανή συνάντηση – μεσημεριανό τραπέζι και όχι ολονυχτία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «τετελεσμένο γεγονός» τα 9 άτομα στο εορταστικό τραπέζι, αλλά προέτρεψε τους κατοίκους των «κόκκινων» περιοχών, όπως η Κοζάνη και η Δυτική Αττική, να περιοριστούν σε μικρότερο αριθμό συνδαιτημόνων.

«Λίγα άτομα το μεσημέρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που τους ξέρουμε. Στα σπίτια μας πρέπει να έχουμε οι ίδιοι την ευαισθησία για την τήρηση των μέτρων. Δεν μπορούμε να έχουμε έξω από κάθε πόρτα και έναν αστυνομικό».

Η διασπορά έχει ξεφύγει

Επίσης, ο κ. Γώγος παρακάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρήσουν κατά γράμμα τα μέτρα. Τόνισε, μάλιστα, πως «η διασπορά έχει ξεφύγει, έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα».

Συναθροίσεις μόνο 24,25,31/12 και 1/1 με sms 6

Για όσους κάνετε ήδη σχέδια για εορταστικά τραπέζια, να θυμάστε επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες, ενώ οι συναθροίσεις επιτρέπονται μόνο για τις εξής ημερομηνίες: 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021. 

Για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και τις 6 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών για συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές.

Μάλιστα, για τη μετακίνηση προς και από το σπίτι που θα κάνουμε ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα με το νούμερο 6 στο 13033.  Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε τον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.

Πηγή: in.gr

v