Πώς να προσεγγίσει μια βρεφονηπιοκόμος ένα 3χρονο παιδί που δεν θέλει να αποχωριστεί τη μαμά του;

Πώς να προσεγγίσει μια βρεφονηπιοκόμος ένα 3χρονο παιδί που δεν θέλει να αποχωριστεί τη μαμά του;
Ερώτηση:
Τι πρέπει να πει μια βρεφονηπιοκόμος σε ένα 3χρονο παιδί, το οποίο δεν θέλει να αποχωριστεί την μητέρα του;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ευχαριστώ για το ερώτημα σας. Όπως κάθε βρεφονηπιοκόμος είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, έτσι και κάθε παιδί είναι ένα μοναδικό πλάσμα. Δεν υπάρχει μια οδηγία η οποία να ταιριάζει και να μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. 

Η τρυφερότητα είναι μια ματιά, ένας τρόπος προσέγγισης που ευνοεί όλες τις σχέσεις να προχωρήσουν. Αυτή η βρεφονηπιοκόμος όμως που προβληματίζεται για το πώς θα προσεγγίσει αυτό το τρίχρονο παιδάκι που δυσκολεύεται να αποχωριστεί τη μητέρα του, είναι ήδη πολύ τρυφερή!

Η έγνοια της, το ενδιαφέρον της προς αυτό το παιδί εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Με ένα βλέμμα, με μια κίνηση, με ένα νεύμα. Επομένως θα πρότεινα να διατηρήσει αυτήν την υπέροχη διάθεση της να πλησιάζει όμορφα τους ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.   

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v