Το Μουσείο της Ακρόπολης τώρα και στις οθόνες μας με ξεχωριστή σελίδα για τα παιδιά!

Το Μουσείο της Ακρόπολης τώρα και στις οθόνες μας με ξεχωριστή σελίδα για τα παιδιά!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το Μουσείο της Ακρόπολης δέχεται χιλιάδες επισκέπτες! Φέτος, όμως, που η πανδημία μας στερεί την παραδοσιακή αυτή βόλτα, το Μουσείο της Ακρόπολης αναβάθμισε την σελίδα του και μας επιτρέπει να το «επισκεφθούμε» και να το θαυμάσουμε ακόμα κι από το σπίτι μας. 

Με το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε, εκτός από την εικονική περιήγηση που ήταν διαθέσιμη, πλέον στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης θα βρείτε το σύνολο των εκθεμάτων του με αναλυτικές πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό.

Μέχρι τώρα, έχουν καταχωρηθεί φωτογραφίες και τρισδιάστατες σαρώσεις από 2.156 έργα, τα οποία πρόκειται σταδιακά να αυξηθούν, καθώς θα προστίθενται και αυτά που φυλάσσονται στις αρχαιολογικές αποθήκες του Μουσείου. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο νέος ιστότοπος εξασφαλίζει την πρόσβαση στους επισκέπτες με αχρωματοψία και είναι φιλικός σε άτομα με μειωμένη όραση.

Ειδική σελίδα για παιδιά 6-12 ετών

Παράλληλα, η ψηφιακή αναβάθμιση του μουσείου αφιέρωσε ξεχωριστό πεδίο ειδικά για τα παιδιά από 6-12 ετών. Εκεί οι μικροί μας φίλοι θα βρουν ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μία σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες που κινητοποιούν τη σκέψη και τη φαντασία τους. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v