Γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν Τριβιζά και άλλα 4 χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν Τριβιζά και άλλα 4 χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Χριστούγεννα σημαίνει σπίτι, ζεστασιά, οικογενειακές στιγμές και πολλή αγάπη! Σημαίνει γέλια, παιδικές φωνές, χαμόγελα και τόνους χριστουγεννιάτικης μαγείας. Και φυσικά, τίποτα δεν είναι πιο μαγικό από τα παιδικά παραμύθια!

Φέτος τα Χριστούγεννα, η  Εθνική Βιβλιοθήκη μας χαρίζει ένα μαγικό ταξίδι με πρωταγωνιστές τα παραμύθια τα οποία διαβάζουν γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς. Στην διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης συμμετέχουν 5 αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κοινό από 20 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου στο YouTube: 

Σε ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011).

Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια…νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). 

H Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Oscar Wilde (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014).

Η Νάνσυ Σιδέρη αφηγείται «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Hans Christian Andersen (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2005).

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012). 

Πηγή: iefimerida.gr

v