Χριστούγεννα με κλειστούς δρόμους και μετρό, μπλόκα και αυξημένους ελέγχους

Χριστούγεννα με κλειστούς δρόμους και μετρό, μπλόκα και αυξημένους ελέγχους

Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού, το επιβεβαιώνουν! Σήμερα παραμονή και αύριο ανήμερα Χριστουγέννων, ολόκληρη η χώρα θα βρίσκεται υπό αυστηρή αστυνόμευση προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα, θα «επιστρατευτούν» όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας και θα στηθούν μπλόκα σε όλα τα σημεία της πόλης, ακόμα και στα διόδια ή στα ΚΤΕΛ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός αλλά και η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό. 

Επίσης, η ελληνική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να κάνει ελέγχους ακόμα και μέσα σε σπίτια, σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Πολύ αυστηροί έλεγχοι το βράδυ της παραμονής

Η αυστηροποίηση των μέτρων θα εφαρμοστεί απόψε το βράδυ αλλά και αύριο, ανήμερα Χριστουγέννων, με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί. Για να επιτευχθεί αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές.

Ο μόνος λόγος που επιτρέπεται να κυκλοφορήσει κάποιος και ν' αποφύγει το πρόστιμο των €300, είναι για λόγους υγείας και εργασίας, πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Σκέψεις για κλειστούς σταθμούς μετρό τα Χριστούγεννα

Μια ακόμη σκέψη της κυβέρνησης είναι και το κλείσιμο σταθμών του μετρό, σε περιοχές της Αθήνας, (όπως το Σύνταγμα), όπου ενδεχομένως να μεταβούν πολίτες για να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα. 

Εκκλησίες

Για την προσέλευση πιστών στους ναούς, οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών έχουν εντολή να είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 25 άτομα εντός του ναού, ή μέχρι 50 στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6.

Πηγή: iefimerida.gr

v