Γώγος: Εξετάζεται αυστηρότερο lockdown τύπου Μαρτίου, αν δεν δούμε βελτίωση

Γώγος: Εξετάζεται αυστηρότερο lockdown τύπου Μαρτίου, αν δεν δούμε βελτίωση

O καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και για το λιανεμπόριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αυστηρότερου lockdown, τύπου Μαρτίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε: 

Το Lockdown πρέπει να τηρείται

«Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ή έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του απαγορευτικού, του lockdown του Μαρτίου, το οποίο πρέπει να τηρηθεί. Το στοίχημα δεν είναι μόνο να υπάρχει το lockdown, αλλά και να εφαρμόζεται. Γιατί και τώρα είναι αυστηρό, αλλά δεν τηρείται. Στο πρώτο κύμα υπήρχε σοκ και δέος. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα». 

Υπάρχουν ακόμα αρνητές

Στη συνέχεια, ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, εξακολουθούν να υπάρχουν αρνητές του κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει. 

Άνοιγμα δραστηριοτήτων

«Κάθε τομέας θα ανοίγει με απόσταση 1-2 εβδομάδων από τον προηγούμενο, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα έχει η επιστροφή της Γ' Λυκείου στα θρανία. «Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το υπουργείο Παιδείας. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου», επισήμανε. 

Λιανεμπόριο

Σχετικά με το λιανεμπόριο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει στην παρούσα φάση με τη μέθοδο click in the shop, του ραντεβού δηλαδή για αγορές μέσα στο κατάστημα, λέγοντας πως «ακόμα δε λειτουργεί ούτε το click away. Είναι πρόωρο να μιλάμε για click in the shop, αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επιτρέψει λίγο την κινητικότητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα».

Πηγή: skai.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v