«Έβγαλα μια κραυγή και το μωρό έπεσε στο πάτωμα»: μαμά αφηγείται πώς γέννησε ξαφνικά στην κουζίνα της

«Έβγαλα μια κραυγή και το μωρό έπεσε στο πάτωμα»: μαμά αφηγείται πώς γέννησε ξαφνικά στην κουζίνα της

Ο τοκετός θεωρείται από τις περισσότερες γυναίκες ως μία δύσκολη, έντονη αλλά μοναδική εμπειρία, με κορυφαία στιγμή όταν το μωρό σου έρχεται, επιτέλους, στον κόσμο και το βλέπεις. Ωστόσο, υπάρχουν και διαφορετικοί τοκετοί, απρόβλεπτοι, όπως αυτός που περιέγραψε η δημοσιογράφος Ισαβέλλα Κούτση σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Ήμουν στην 39η εβδομάδα κύησης και θα γεννούσα σε πέντε μέρες. Ήμουν σπίτι, φαγωμένη και είχα έντονους πόνους που νόμιζα ότι ήταν στομαχικές διαταραχές.

Πήγα στην κουζίνα νιώθοντας ένα κάψιμο, έβγαλα μια κραυγή και γεννήθηκε το παιδί. Τόσο απλά και τόσο τρομακτικά. Ήταν τρομακτικό. Δεν είχα ακούσει ποτέ τον όρο "οξύς τοκετός", αν μου το έλεγε άλλη γυναίκα δεν θα το πίστευα.

Το μωρό γεννήθηκε ενώ ήμουν όρθια και έπεσε στο πάτωμα. Ο ομφάλιος λώρος κόπηκε μόνος του. Ήμουν με τον σύζυγό μου και κοιτούσαμε το μωρό στο πάτωμα. Το μωρό ήταν ακίνητο, δεν είχε πάρει ακόμα ανάσα. Όταν ο σύζυγός μου σήκωσε το μωρό και το πήρε αγκαλιά, πήρε ανάσα και άρχισε να κλαίει. Ήμουν σε κατάσταση σοκ.

Όταν γέννησα δεν μπορούσα να πάω στο μαιευτήριο γιατί δεν ξέραμε αν έχει βγει ο πλακούντας. Μαζί ψάχναμε τον πλακούντα κάτω από τα έπιπλα. Είχα ακατάσχετη αιμορραγία. Βγήκε τελικά ο πλακούντας, τον βάλαμε σε μια σακούλα και πήγαμε στο μαιευτήριο».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v