Έκλεισαν τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Έκλεισαν τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Τα δημοτικά σχολεία της χώρας, έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών, άνοιξαν τις πόρτες τους στους μαθητές την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε δύο διαφορετικά σχολεία: ένα στη Θεσσαλονίκη, κι ένα στη Λάρισα. Τα συγκεκριμένα τμήματα έκλεισαν και απολυμάνθηκαν όπως προβλέπεται από το Υπ. Υγείας, ενώ τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Θεσσαλονίκη

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε μία εκπαιδευτικός θετική στον κορονοϊό. Το τμήμα στο οποίο δίδασκε θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 μέρες όπως προβλέπεται, και τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω διαδικτύου.

«Εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη η εκπαιδευτικός δεν ήρθε στο σχολείο. Όταν επιβεβαιώθηκε, προχωρήσαμε πολύ αυστηρά στο πρωτόκολλο. Έχει κλείσει το τμήμα» είπε η διευθύντρια, επιβεβαιώνοντας πως όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί είναι αρνητικοί στον ιό. 

Λάρισα

Στη Λάρισα, πάλι, βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί δεν αισθάνθηκε καλά χθες με αποτέλεσμα να φύγει εν ώρα μαθήματος, για να επιβεβαιωθεί λίγο αργότερα ότι είναι θετικό στον covid-19 .

Το συγκεκριμένο τμήμα δεν άνοιξε σήμερα και θα παραμείνει κλειστό έως και τις 25 Ιανουαρίου.

Πηγή: onlinelarisa.gr, newsbeast.gr

 

 

v