Αγκάλιασε το νεογέννητο μωρό της μετά από 51 μέρες στην εντατική!

Αγκάλιασε το νεογέννητο μωρό της μετά από 51 μέρες στην εντατική!

Η μοναδική εμπειρία του να καλωσορίζεις το μωρό σου στον κόσμο και να το παίρνεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου δεν συγκρίνεται με τίποτα! Πόσο μάλλον όταν έχεις περάσει από σαράντα κύματα, όπως αυτή η μαμά που αγκάλιασε το νεογέννητο μωράκι μετά από 51 ημέρες στην εντατική εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Αξάνα Σελομέντσεβα από την Ρωσία, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο όταν ήταν 8 μηνών έγκυος, έχοντας υψηλό πυρετό για τρεις μέρες. Είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και οι γιατροί δήλωναν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να καταλήξει λόγω της σοβαρής βλάβης που είχε προκαλέσει στους πνεύμονες της ο ιός. Ακόμη, οι ακτινογραφίες έδειχναν ότι το αγέννητο μωράκι δεν είχε λάβει αρκετό οξυγόνο.

«Ο πυρετός μου ανέβηκε στους 38 και έδινα μάχη επί τρεις μέρες, αλλά μου έγινε σαφές ότι δεν μπορούσα να δώσω την μάχη αυτή μόνη μου», δήλωσε η Σελομέντσεβα.

 

Οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν επειγόντως καισαρική και έτσι γεννήθηκε η κόρη της η Λίζα. Όμως, την ίδια στιγμή οι γιατροί φοβόντουσαν για την υγεία της μητέρας, η οποία παρέμεινε συνδεδεμένη με αναπνευστήρα για σχεδόν δύο μήνες ώστε να υποστηριχθεί η αναπνοή της.

«Ολόκληρος ο θάλαμος χάρηκε για την ασθενή που ανάρρωσε από μια βλάβη 100% στους πνεύμονες», δήλωσε η Γκαλίνα Σκαντρίι, διευθύντρια του τμήματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε η Σελομέντσεβα, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, ενώ πρόσθεσε:« Η Αξάνα πέρασε 51 ημέρες στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Καταφέραμε να την σώσουμε από μια σοβαρότερη βλάβη των πνευμόνων και μια πολλαπλή ανεπάρκεια των οργάνων».

Η Σελομέντσεβα πήρε εξιτήριο χθες Δευτέρα και επέστρεψε στο σπίτι της , στον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της νεογέννητης Λίζας.

Πηγή: amna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v