Ο Δήμος Δ. Λέσβου μοίρασε κουβέρτες στα σχολεία - Αντιδρά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Δήμος Δ. Λέσβου μοίρασε κουβέρτες στα σχολεία - Αντιδρά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Φωτογραφία: agonaskritis.gr

Το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, έγινε με την προϋπόθεση να μένουν τα παράθυρα των τάξεων ανοιχτά για τουλάχιστον 10 λεπτά μετά από κάθε διδακτική ώρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που, πριν από λίγες μέρες, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη ενθάρρυνε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο με την κουβερτούλα τους!

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου το προχώρησε ακόμα περισσότερο, και πήρε την πρωτοβουλία να μοιράσει στα σχολεία κουβέρτες για τους μαθητές. Τη διανομή στους Διευθυντές των σχολείων έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και, σύμφωνα με την ίδια, αύριο θα συνεχιστεί η διανομή σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Οι αντιδράσεις της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, όμως, δεν φαίνεται να συμφωνεί μ' αυτή την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της  στα «Νέα της Λέσβου», έγινε χωρίς καμιά αρμοδιότητα του Δήμου όσο αφορά τη λειτουργία τους και υποβαθμίζει την εικόνα των σχολείων.

Επιπλέον, ζήτησε από τους διευθυντές να μην παραλάβουν τις κουβέρτες.

Εμείς, αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις, επλίζοντας πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά και σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Παιδείας. 

Πηγή: nealesvou.gr

v