Το μεγαλύτερο λάθος στην εγκυμοσύνη είναι ότι ξεχνάμε να την απολαύσουμε

Το μεγαλύτερο λάθος στην εγκυμοσύνη είναι ότι ξεχνάμε να την απολαύσουμε

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας που, παρ’ ότι κάποιες την περνάμε πολύ πιο εύκολα, έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό για όλες μας: την αγωνία, η οποία εντείνεται κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Είναι σίγουρα φυσιολογικό να αγχώνεσαι και να ανησυχείς πριν από κάθε εξέταση και κάθε ορόσημο, αφού διακυβεύεται η ζωή και η υγεία του παιδιού που κυοφορείς.

Αλλά το οφείλεις και στον εαυτό σου να μην αφήσεις αυτό το άγχος να σε καταβάλλει τόσο που να μην απολαύσεις τις μοναδικές στιγμές της εγκυμοσύνης σου. Στιγμές που στιγματίζουν θετικά τη ζωή σου και μπορεί να μην τις ξαναζήσεις ποτέ, όπως:

Όταν ακούς και το βλέπεις το παιδί σου μέσα στην κοιλιά σου

Είναι αλήθεια πως η ανησυχία των πρώτων εβδομάδων, μέχρι ν’ ακούσεις την καρδούλα του να χτυπάει, είναι αβάσταχτη. Όταν όμως έρθει εκείνη η στιγμή, δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχεις ζήσει μέχρι τότε. Μόνο με τις επόμενες φορές που θα ακούσεις και θα δεις το μικρό σου να μεγαλώνει και να σχηματίζεται μέσα στο σώμα σου. Και είναι και εκείνες οι πρώτες «κλωτσιές» που δεν τις ξεχνάς ποτέ σου! 

Όταν το ανακοινώνεις στους ανθρώπους που αγαπάς

Οι χαρές, μικρές και μεγάλες, είναι ακόμη πιο απολαυστικές όταν τις μοιράζεσαι με τους ανθρώπους σου. Και είναι μια από τις πιο έντονες στιγμές της ζωής σου, γεμάτη συγκίνηση και αγάπη, εκείνη που θα πεις τα νέα στον γονιό, τον συγγενή ή την φίλη σου. Που θα δεις τη χαρά να φωτίζει το πρόσωπό του και θα σε πνίξει στις αγκαλιές και τα φιλιά, λίγο πριν αρχίσει να κάνει εικόνα τις υπέροχες στιγμές με το μικρούλι που έρχεται.

Όταν ο μέλλων μπαμπάς γίνεται ο πιο περιποιητικός σύζυγος του κόσμου

Ό,τι κι αν λέμε μπροστά τους, ένα μικρό παράπονο το έχουμε απ’ τους άντρες μας που, με τα χρόνια και τη ρουτίνα, τείνουν να μας παραμελούν λιγάκι. Γι’ αυτό και απολαμβάνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, με το που γίνουμε υποψήφιες μανούλες, γίνονται πιο περιποιητικοί και τρυφεροί από ποτέ. Και οι γλυκούληδες κάνουν οτιδήποτε ζητήσουμε και πολλές φορές ακόμα περισσότερα για μην νιώσουμε μόνες ούτε στιγμή.

Όταν νιώθεις πως θα φέρεις στον κόσμο τον καρπό της αγάπης σας

Μπορεί όταν μαθαίνεις πως είσαι έγκυος να περνάς ένα πολύ ευχάριστο σοκ, αλλά η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει αυτό έρχεται σταδιακά και σε δόσεις. Ένα από αυτά τα στάδια, είναι όταν σκέφτεσαι με ενθουσιασμό πως το παιδί που κυοφορείς είναι ο καρπός της αγάπης σας με τον άνθρωπο που επέλεξες για συντροφό σου. Κι είναι απίστευτο να βλέπεις στο παιδί σου την προσωποποίηση ενός τόσο τρυφερού και αναζωογονητικού συναισθήματος.

Όταν το κρατάς στην αγκαλιά σου για πρώτη φορά

Όσα κι αν περάσεις, όμως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εύκολα και δύσκολα, τίποτα δε συγκρίνεται σε ένταση με την κορυφαία στιγμή της. Τότε που ο γιατρός θα ακουμπήσει το νεογέννητό σου στην αγκαλιά σου, θα το νιώσεις να ηρεμεί επάνω σου και το δακρυσμένο βλέμμα σου θα συναντήσει εκείνο του μπαμπά του πυροδοτώντας και στους δυο σας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ευχάριστων συναισθημάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v