Σοκάρει το βούλευμα για την απαγωγή της 10χρονης: «Της έδωσε κοκαΐνη, την κακοποίησε και την φωτογράφισε»

Σοκάρει το βούλευμα για την απαγωγή της 10χρονης: «Της έδωσε κοκαΐνη, την κακοποίησε και την φωτογράφισε»

Η υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας από την Θεσσαλονίκη που τον Ιούνιο έπεσε θύμα απαγωγής από 33χρονη γυναίκα έρχεται ξανά στο φως με νέες λεπτομέρειες για την απαγωγέα, που σοκάρουν. 

Παράταση προσωρινής κράτησης για ακόμη 6 μήνες

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημειώνεται πως:

«Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, υπήρξαν βάσιμες ενδείξεις ότι η κατηγορούμενη παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθότι αφού αφαίρεσε τα ρούχα της ανήλικης, την έλουσε και έριξε λάδι στο σώμα της, στη συνέχεια της φόρεσε τα δικά της ρούχα και την έβαψε με μακιγιάζ στα χείλη και στα μάτια και άρχισε να την φωτογραφίζει με τρόπο ώστε, να προκαλείται γενετήσια διέγερση». (...) Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι εξέθεσε σε κίνδυνο την ανήλικη καθότι την αφαίρεσε από την επίβλεψη των γονέων της, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό της». 

το Συμβούλιο έκρινε ότι η εν λόγω δικογραφία χρήζει περαιτέρω έρευνας καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της 33χρονης κατηγορούμενης, και αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής της για επιπλέον 6 μήνες. 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου του 2020. Η δεκάχρονη Μαρκέλλα φεύγει με έναν συμμαθητή της απ' το σχολείο για να επιστρέψει στο σπίτι της, στο οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ. Σύμφωνα με τον συμμαθητή της μια κοκκινομάλλα γυναίκα εμφανίζεται στον δρόμο τους, φωνάζει την Μαρκέλλα με το όνομά της και φεύγουν μαζί. Η μικρή φάνηκε να την αναγνώρισε και γι' αυτό την ακολούθησε. Από εκείνη της στιγμή και για 44 ώρες τα ίχνη της χάνονται.

Την ίδια μέρα η οικογένειά της την αναζητεί και απευθύνεται στην αστυνομία, ενώ λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε το Amber Alert. H εξαφάνιση του παιδιού τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς πολίτες και μέλη εθελοντικών ομάδων βγήκαν κυριολεκτικά στους δρόμους για να την ψάξουν.

Μετά από περίπου 44 ώρες το κορίτσι εντοπίζεται να περπατάει στο δρόμο από άνθρωπο που βρισκόταν έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Καλαμαριάς. Αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι φορούσε τη σχολική της τσάντα στους ώμους ενώ ήταν Σάββατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ρώτησε τη μικρή πώς βρέθηκε εκεί τού είπε πως την άφησε η κυρία που την πήρε και της έδωσε 30 ευρώ για να πάρει ταξί. Το παιδί έμοιαζε «χαμένο» ενώ παραπονέθηκε και για πόνους στα πλευρά και τα χέρια ενώ είπε ότι της είχαν βάλει χειροπέδες.

v