Βροχή οι καταγγελίες από αθλήτριες μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Βροχή οι καταγγελίες από αθλήτριες μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε πριν αρκετά χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοιοκής Ομοσπονδίας, ήταν η αρχή για ένα ντόμινο αντίστοιχων καταγγελιών κι από άλλες αθλήτριες. Εκτός από την στήριξη του κόσμου, η Σοφία Μπεκτώρου έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του Νίκου Κακλαμανάκη. ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την συναθλήτριά του, αλλά μιλά για διάφορα ατοπήματα που έχει αντιληφθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Μάνια Μπίκοφ

Μεταξύ αυτών, η πρώην διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook όσα βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό, ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο:

«Εγώ λοιπόν Σοφία,, με αφορμή την δική σου ιστορία θα πω μια ακόμη. 28-30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εν ενεργεια αθλήτρια της υδατοσφαίρισης εμφανίστηκε ένας τραυματισμός στον ώμο. Στις 3-4 επισκέψεις στον "γιατρό" αυτό, στην εξέταση και στις ενέσεις ενζύμων που μου έκανε για να βγάζω την προπόνηση ΠΑΝΤΑ μου ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου. Ο τραυματισμός μου ήταν στο δεξί ώμο.
#me_tin_Sofia»

Μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος και δημόσια μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη χρόνια πριν και αντί αυτό να...

Δημοσιεύτηκε από Mania Bikof στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ρομπέρτα Ιατρίδου

Η Ραμπέα Ιατρίδου, πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τεχνική κολύμβηση, προχώρησε σε ανάρτηση στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας την οδυνηρή εμπειρία της με γιατρό που την εξέταζε γυμνή χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. 

Μεταξύ άλλων έγραψε: «Ήμουν μικρή, φοβισμένη και εντελώς άβγαλτη.
Με αφορμή την εξιστόρησή σου Μάνια, που με αφορμή την εξιστόρηση της Σοφίας, το ξέθαψες από τη μνήμη σου, το ξέθαψα κι εγώ από τη δική μου.. Σαφώς και δεν εξισώνεται σε καμία περίπτωση με αυτή ενός βιασμού αλλά η παρενόχληση και η κακοποίηση ανεξάρτητα από την βαρύτητα του περιστατικού γεμίζουν με αισθήματα ντροπής το θύμα. Πολύ φοβάμαι πως πολλές αθλήτριες έχουν ανάλογες ή πολύ πιο σοβαρές ιστορίες να διηγηθούν. Το λάθος δεν είναι ότι πνίξαμε τις ιστορίες μέσα μας».

H αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη μας Sofia Bekatorou έσκασε σαν βόμβα λες και τα εγκλήματα αυτής...

Δημοσιεύτηκε από Rabea Iatridou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Μαρίνα Ψυχογιού

Το απόγευμα του Σαββάτου ακολούθησε η Μαρίνα Ψυχογιού, μέλος επί μία δεκαετία της Εθνικής Ομάδας ιστιοπλοΐας και νυν στέλεχος της World Sailing, που αποκάλυψε την δική της αντίστοιχη ιστορία: 

«Την άνοιξη του 1993 ήμουν 20 ετών. (..) Μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με πλησιάζει και προσφέρεται να με πάει. Ηλιακή τάξη του παππού μου ο κύριος, σε αυτήν την ηλικία έτσι τους μετράς τους μεγαλύτερους ανθρώπους. Έκανε κρύο και σκέφτηκα γιατί όχι, ευχαριστώ πολύ. (..) Με ευγένεια και ωραία λόγια και κολακεία απλωνόταν. Έπιασε το πόδι μου, ερχόταν πολύ κοντά μου, μου έλεγε να μη φοβάμαι, ότι γίνεται είναι για το καλό μου. Ήταν πολύ άβολη κατάσταση, προσπαθούσα να καταλάβω πως είναι δυνατόν αυτός ο μεγάλος άνθρωπος να με πλησιάζει έτσι, προσπαθούσα να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω. Δεν ήταν εύκολο να αντιδράσω, θα ήταν αγένεια να του πω ότι δε θέλω να με πάει στο σπίτι ή να του μιλήσω άσχημα. Κάποια στιγμή πήγε να με φιλήσει και του είπα ότι εγώ θα κερδίζω στη θάλασσα και δε χρειάζομαι τέτοια υποστήριξη γιατί είναι άδικο για όλους τους άλλους που δε θα έχουν κάποιον να τους υποστηρίζει. Δεν το θυμήθηκα τώρα. Τώρα όμως είναι ώρα να κάνουμε κάτι για το θέμα. 
#Σπάσετησιωπή #ΜετηΣοφία»

Διαβάζω τη μαρτυρία της Sofia και όχι, δεν πέφτω από τα σύννεφα. Δεν μένω έκπληκτη από αυτά που περιγράφει, ακούγονται...

Δημοσιεύτηκε από Marina Psychogyiou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Νίκος Κακλαμανάκης

«Η κατάθεση αλήθειας από ψυχής μετά από τόσο πόνο και κλείσιμο στον εαυτό της δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτός ο πόνος έχει γίνει στην πορεία δύναμη και η δύναμη τελικά γίνεται προσφορά».

Στην ερώτηση αν γνώριζε για την Σοφία Μπεκτώρου,απάντησε: «Μου το είπε λίγο μετά την κατάθεσή μου στη Βουλή. Δεν είναι χρόνια πριν, είμαι όμως αρκετό καιρόν πριν τη σημερινή ημέρα. Πιστεύω ότι η Σοφία έφτασε στο σημείο, έχοντας το μέσα της κλείσει, να δει όλη αυτή την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, τις απειλές, τις ύβρεις και είπε ό,τι λένε όλοι οι αθλητές: ‘ως εδώ, δεν πάει άλλο’».

Υπογράμμισε ότι η περίπτωσή της δεν είναι μεμονωμένη, ενώ η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει καταθέσει αγωγή κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας 100.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v