Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια. Ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε ο πατέρας

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια. Ήταν η κακιά στιγμή» δήλωσε ο πατέρας

Το πανελλήνιο έχει σοκάρει η υπόθεση των δύο ανήλικων αδερφών που έδειραν άγρια τον σταθμάρχη του μετρό όταν εκείνος τους ζήτησε να φορέσουν τις μάσκες τους. Μετά την ταυτοποίηση και τη συλληψή τους, σοκ προκαλεί και το γεγονός ότι ένας ένστολος, μέλος του σώματος ειδικών φρουρών, συμβούλευε τα παιδιά για το πώς να «τη γλιτώσουν». Όσο για τους γονείς, οι δηλώσεις του πατέρα δείχνουν ότι έμειναν εμβρόντητοι και οι ίδιοι απ’ τη πράξη των παιδιών τους.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πατέρας των δύο παιδιών αρνήθηκε ότι εμπλέκονταν σε συμμορίες: «Τα παιδιά μου εγώ τα ξέρω. Τα ξέρει όλη η περιοχή που μένουμε, έχουμε πάρα πολλούς γνωστούς, φίλους, γείτονες. Μας ξέρουν και οι πέτρες. Τα παιδιά δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, ούτε αυτά που ακούω ότι λένε, διάφορα τέλος πάντων. [...] Τα παιδιά μου είναι διαμάντια. Τώρα πως έγινε αυτό τι να σας πω. Ήταν η κακιά στιγμή; Αυτό. Πάλι καλά πραγματικά δηλαδή που είναι καλά ο άνθρωπος. [...] Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του. Η Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της ό,τι είναι να κάνει δεν είπαμε ότι ήταν σωστό αυτό που κάνανε».

Από την πλευρά της η μητέρα των δύο ανηλίκων σημείωσε: «Ό,τι έγινε, έγινε. Σημασία έχει να είναι καλά ο άνθρωπος. Αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά είναι να δούμε ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει. Σημασία έχει να φανεί η αλήθεια.»

Ο ρόλος του ένστολου

Στο μεταξύ, στο φως έχουν έρθει και οι διάλογοι του ένστολου με τη μητέρα των δραστών όποιυ φαίνεται ο ρόλος του στην προσπάθεια των παιδιών να καλύψουν τα ίχνη τους. Ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και αυτός και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Αν και ισχυρίζεται ότι δεν κάλυπτε τα δύο ανήλικα αδέρφια, στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν ότι η μητέρα τους τον πήρε τηλέφωνο να ζητήσει βοήθεια κι εκείνος αντί να τους συλλάβει, δεν ανέφερε τίποτα στις Αρχές.

Πληροφορίες: thecaller.gr

v