Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τα μέτρα προστασίας των πολιτών. Όλα δείχνουν πως, αν και το φως στην άκρη του τούνελ άναψε με τον εμβολιασμό, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα παραμείνει σύμφωνα με τον καθηγητή. «Με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό» τόνισε.

Εστίαση / Σχολεία / Χιονοδρομικά

Το άνοιγμα της εστίασης αργεί και θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα, πάντα, με τον κ. Βατόπουλο, την Παρασκευή θα αποφασιστεί το πότε και το πώς θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ενώ ο γνωστός καθηγητής εξέφρασε τις ανησυχίες του και για το άνοιγμα των χιονοδρομικών: «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα».

Μετάλλαξη του ιού

Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορονοϊού ο καθηγητής υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους. Μάλιστα, επεσήμανε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων. 

v