Υφ. Παιδείας: Ανακαλεί τη δήλωση για πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα

Υφ. Παιδείας: Ανακαλεί τη δήλωση για πρόστιμα σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα

Σε μία εβδομάδα ακριβώς, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουν στο σχολείο και η ανησυχία για τον συνωστισμό τους σε πλατείες και πάρκα πριν και μετά το μάθημα, φαίνεται πως απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Η υφιπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μάλιστα, σε χθεσινές της δηλώσεις, μίλησε για... μαθητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, η κ. Μακρή είχε προαναγγείλει πρόστιμα για τους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου μετά το τέλος των μαθημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Οι αντιδράσεις και η αναθεώρηση

Ωστόσο, η δήλωσή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο, ενώ τα social media πήραν φωτιά! Έτσι, σήμερα το πρωί, πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, αναθεώρησε και ανασκεύασε τις δηλώσεις της:  

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας, έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά και αναμένουμε το ίδιο για την συνέχεια.»

v